Misstänkt rattfyllerist kraschade och smet från platsen – då klev polishunden Nibbe in i handlingarna

Polishundarna stoppar brott på löpande band.

Nu hyllas modiga hunden Nibbe – som jagade ikapp en misstänkt rattfyllerist.

”Gott jobbat”, skriver polisen Stockholms hundenhet på Facebook.

Det är tack vare polisens insatser som samhället kan hållas tryggt och säkert. Men varje dag har poliskåren också stor hjälp av våra fyrbenta vänner.

Polishundar kan användas till allt från att leta efter personer, ämnen eller föremål och för övervakning – många gånger med gott resultat.

”Hundarna kan tack vare sitt goda luktsinne ofta hitta sådant människor har svårt att upptäcka”, skriver polisen på sin hemsida.

polis
Foto: TT

Polishundarna hyllas stort

Allt som oftast visar också poliskåren stor tacksamhet över insatserna som de modiga polishundarna står för.

Vi har berättat om allt från polishunden Lemmy som blev hjälte efter en biljakt, till den pensionerade polishunden Magda som tog på sig brickan igen och upptäckte en narkotikagömma.

Men också om nya spännande tillskott som välkomnas inom poliskåren, eller om avlidna vänner som lämnat polisen i stor sorg.

Nu är det Försvarsmaktens Nibble (Nibbe) som får rubriker. Under ett inlägg publicerat på onsdagskvällen, hyllar polisen en insats som Nibbe gjort för att ta fast en misstänkt brottsling.

Polishunden Nibbe gav sig in i jakten

Det är hundenheten inom polisen Stockholm som berättar om Nibbes modiga insats. Allt började med en misstänkt rattfylla – och en förare som smet från platsen.

”En rattfull man hade kraschat sin bil in i en betongkonstruktion i en rondell och flytt från platsen till fots. Lyckligtvis hade ingen annan skadats. En rådig allmänhet hade sett vad som hänt och följt efter mannen ifråga samtidigt som denne ringde 112. Innan polis hann fram hade mannen försvunnit”, skriver polisen på Facebook.

För att leta upp den misstänkta rattfylleristen, kallades Nibbe och hans hundförare in i jakten. Och de fick snabbt upp spår.

”Nibbe med förare sattes in i jakten och spårlinan kopplades på. Nibbe fick söka utgående spår från den plats där inringaren senast sett mannen springa. Pälsmissilen låste snabbt på målet och satte iväg likt en kryssningsrobot med föraren släpandes efter, i full färd med att hålla sig på benen.”

Hittade misstänkt rattfyllerist

Till slut kunde den misstänkta rattfylleristen inte längre hålla sig undan från Nibbes skickliga sökinsats.

”Jakten var snart över, Nibbe hittade mannen gömd på en parkeringsplats. Mannen hade lättare skador och var kraftigt berusad. Denne greps och är nu misstänkt för rattfylleri samt olovligt avvikande från trafikolycksplats. Gott jobbat Nibbe!”, skriver polisen.

Polishunden Nibbes insats hyllas stort av polisen, men inte bara det. I kommentarsfältet till inlägget skriver många och tackar såväl Nibbe som hundföraren för det rådiga ingripandet.

”Duktig vovve och förare. Tårta till de båda och ett extra saftigt köttben till Nibbe”, skriver en användare.

”Duktigt jobbat Nibbe med förare, tack för att ni rensar bort bovarna”, skriver en annan. ”Alltid lika imponerande läsning! Så grymma”, slår en tredje fast.

Tack Nibbe och föraren för er insats! Dela gärna vidare för att hylla deras ingripande, och glöm inte att lämna en kommentar under artikeln på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required