Polisens tunga sorg: Hästen Viola har somnat in – gripande orden lämnar ingen oberörd: ”Underbar häst”

Polishästen Viola har tagit sitt sista andetag och somnat in för gott. Nu hyllas hon av polisen i ett inlägg på Facebook och polisens starka ord lämnar ingen oberörd.

Polisen jobbar dag ut och dag in med att göra samhället till en tryggare plats för alla som vistas i det. Till hjälp har de ofta sina fyrbenta kollegor.

Vi läser ofta om de modiga hundarna som offrar sina liv för andra människors säkerhet, som nosar upp narkotika och försvunna personer. De hyllas för sina insatser och är guld värda för oss alla.

Men det finns fler som jobbar för människans säkerhet. Inom poliskåren arbetar även hästar.

En av de hästar som har gjort starkt intryck på såväl poliskåren som de människor hon hjälpt på vägen är Viola.

Hästen Viola var inte bara kårens enda sto i skaran hon var också landets största polishäst med en mankhöjd på 183 centimeter.

💔💙 Det är med oändlig sorg som vi måste berätta att Viola idag har fått lämna oss, för att galoppera vidare på de evigt…

Posted by Polisen Väst – rytteriet on Monday, September 6, 2021

Men under måndagen meddelade polisen att hon somnat in för gått och deras starka ord lämnar ingen oberörd.

💔💙 Det är med oändlig sorg som vi måste berätta att Viola idag har fått lämna oss, för att galoppera vidare på de evigt gröna ängarna! 💙💔, skriver polisen i inlägget och fortsätter:

”Viola, den okrönta drottningen bland Sveriges polishästar, en underbar häst som bjudit på så mycket kärlek och skratt. Få polishästar har berört så många eller blivit så uppskattade och uppmärksammade. Viola kommer att vara obeskrivligt saknad! ❤️

”Togs i samråd med veterinär”

Anledningen till Violas plötsliga bortgång ska enligt polisen vara en skada som hon ådrog sig under sommaren, en skada som aldrig riktigt ville läka.

”Viola fick en skada under sommaren som hon dessvärre inte återhämtade sig ifrån och beslutet togs i samråd med veterinär”, skriver polisen i inlägget.

Sedan inlägget publicerades har tusentals människor skickat sina hälsningar till både polisen och Viola. Många berättar om egna personliga minnen med hästen och andra önskar henne vila i frid.

”Fina, vackra Viola… Så ledsamt 😔Hon var med och såg till att det blev ordning och reda i Strömstad på skärtorsdag ❤🙏, skriver en person.

”Men snälla söte nån så sorgligt! Kram till dig Pia (och alla andra i Violas närhet)!!!💞 Underbara fina ljuvliga vackra Viola. 💞💞💞, skriver en annan.

”Beklagar förlusten av denna vackra häst. Det var tack vare hennes skönhet jag började följa sidan. ( utflyttad göteborgska) . Hon jobbade ju oxå, och vad jag har förstått gjorde hon det med bravur.” När din vandringsväg är över väntar de evigt gröna ängars klöver”Vila i ro vackra Viola❤🐎❤💙, skriver en tredje.

Våra tankar går till poliskåren och till Violas ryttare. Vila i frid vackra, underbara häst och tack för allt du gjort.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required