Polishundarna Nota och Micke spårade upp misstänkta brottslingar – polisens ord får alla att jubla

Polisen i Växjö och Alvesta har två riktigt duktiga kollegor.

Nu hyllas polishundarna FM Nota och FM Micke – som spårade upp varsin misstänkt brottsling i helgen.

”Det har inte varit en bra helg för våra kriminella”, skriver Polisen Växjö, Alvesta på Facebook.

Trogna, lojala och arbetsvilliga. Runt om i landet finns lite drygt 400 polishundar, som dagligen hjälper sina förare att stoppa brott och att spåra upp misstänkta brottslingar.

Insatserna brukar inte heller gå obemärkta förbi. Deras modiga arbete uppmärksammas ofta av polisen, som gång på gång visar sin uppskattning till de fyrbenta vännerna i sociala medier.

Så även hos polisen i Växjö och Alvesta, som fick se kollegorna FM Nota och FM Micke bjuda på riktiga hjälteinsatser under den gångna helgen.

polis
Foto: TT

FM Nota jagade ikapp misstänkt brottsling

Först ut var FM Nota, som under lördagskvällen tog en person på bar gärning när denne stal gods på en deponi i polisområdet.

Men när Nota och hennes förare konfronterade den misstänkta brottslingen, valde denna att försöka fly. Något som Nota var allt annat än positivt inställd till.

”Den misstänka personen la benen på ryggen in i en eländig terräng som omgärdar området. Detta stoppade inte FM Nota som snabbt fick upp ett spår. Fm Nota och hennes förare, som är mer eller mindre känd för att ta ”älgkliv” i terräng, kom efter en stund ikapp den misstänkta personen”, skriver polisen Växjö, Alvesta på Facebook.

Efter en stunds brottningsmatch kunde Nota och föraren anhålla personen, som nu står misstänkt för stöld.

”Riktigt gott jobbat av Fm Nota med hundförare!”, skriver polisen.

FM Micke klev in i handlingarna

Inspirerad av Notas insats under lördagskvällen, var det under söndagen dags för FM Micke att kliva in i handlingarna.

Allt började med ett tips från allmänheten, som fick Micke och en patrull att bege sig till ett vägarbete där det verkade pågå något fuffens.

”Omgående kunde 2 personer gripas direkt på plats av poliserna. Jag satte igång Mic på att söka spår och iväg bar det in på en byggarbetsplats. Lerigt och blött spårade Mic på och hittade ena grejen efter den andra. Till slut var vi tillbaka där vi börjat och nyfikna som både vi poliser och polishundar är slog vi en extra koll utanför de första spåret vi fått. Och det blev bingo! Mic plockar upp ett spår från en plats med gods och sprang rätt fram till den tredje misstänkte”, skriver polisen Växjö, Alvesta på Facebook.

Tack vare Micke kunde polisen alltså få upp spår på både stöldgods och de misstänkta gärningsmännen, som nu är frihetsberövade misstänkta för stöld och häleri.

Hyllas stort

Med både Nota och Micke i högform konstaterar polisen att det inte var någon lyckosam helg för brottslingarna i området.

”Det har inte varit en bra helg för våra kriminella. Förvisso har de gjort brott men de har också blivit påkomna och bäst av allt – gripna!”, skriver polisen Växjö, Alvesta på Facebook.

På sociala medier är folk inte heller sena att berömma polishundarna Micke och Nota. I hundratals kommentarer hyllas de för helgens insatser.

Nu gör vi likadant, och ger tummen upp för polishundarna Micke och Nota som stoppade brott i helgen. Vilka hjältar!

Lämna gärna en kommentar under artikeln på Facebook, för att visa din uppskattning till de fyrbenta vännerna.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required