Polishunden Zuper gör det igen: spårade farliga män som flytt – kunde gripas tack vare honom

Polishunden Zuper spårade inte bara upp en gärningsman – utan två, tidigare i veckan.

Den första händelsen utspelade sig under natten till onsdagen i Skogås, söder om Stockholm. Polis kallades till platsen, däribland en hundpatrull med polishunden Zuper.

Där hittades en skottskadad man. Patrullen gav sig efter gärningsmannen och kunde efter en stund hitta honom.

”Spårade långt spår”

Hundenheten i Stockholm skriver på sin Facebook-sida att Zuper ”spårade ett långt spår fram till en gärningsman efter ett mordförsök ”. Mannen anhölls senare av åklagare. Den skottskadade mannen fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

LÄS MER: Polisen sökte efter tjuvarna i två timmar – till slut är det hunden som gör succé och hittar de misstänkta männen

Hittade en till

Senare på natten deltog patrullen i en biljakt i närheten, i Stuvsta. Bilföraren körde rakt på hundbilen men både Zuper och polisförare klarade sig utan skador och kunde fortsätta jakten. Efter att köraren förde över en spikmatta och lämnade bilen kunde Zuper snabbt spåra upp honom. Mannen låstes in i arrest misstänkt för flera brott, skriver hundenheten.

Rövarbandets Zuper hade kul på jobbet inatt! Först spårade han ett långt spår fram till en gärningsman efter ett…

Gepostet von Polisen Stockholm – hundenheten am Mittwoch, 15. Januar 2020

Den fyrbenta hunden Zuper verkar klara sitt uppdrag galant! Nu hyllar vi honom för hans viktiga uppdrag i samhället genom att sprida det här vidare.