Rektorn begravde gatuhunden levande på skolgården. När hon räddas ändras allt.

När jag läste om hunden Lily första gången kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Inga djur ska behöva behandlas så här! Som tur är har den här historien ett lyckligt slut.

Lily var en av många gatuhundar i Kapstaden, Sydafrika. Hon levde på matrester som hon hittade på gatan, men eftersom hennes bakbenen var förlamade hade hon det svårare än andra hundar.

 

lily01

En dag tog hon sig till Luhlaza Secondary School för att tigga mat av eleverna på skolgården. Hon skällde och sökte uppmärksamhet och skolans rektor blev irriterad. Rektorn bad två av sina vaktmästare att ”göra sig av med hunden” och begrava henne. Vaktmästarna gjorde som de blev tillsagda och begravde Lily levande bakom skolgården.

Som tur var såg kökspersonalen vad som hände genom fönstret och kontaktade Mdzananda Animal Clinic, som arbetar med att hjälpa utsatta djur i Sydafrika.

 

lily02

Räddningspersonal kom till platsen och grävde loss Lily igen. Då hade hon varit nedgrävd i över 20 minuter.

lily03

De tog henne till djursjukhuset för att undersöka henne. Nu var Lily äntligen i trygghet!

 

lily04

Det visade sig att hennes förlamning berodde på en tidigare skada på ryggraden. Hon gick igenom olika behandlingar för att öka rörligheten i benen och hjälpa henne att kissa, som hon också hade problem med.

 

lily05

Med tiden blev hon allt starkare, och kunde försiktigt stödja på bakbenen igen.

 

lily06

Historien om Lily fick spridning på nätet och snart strömmade det in med hälsningar och ekonomiska bidrag till hennes vård. Nu var hon snart stark nog att flytta in i ett eget tryggt hem.

 

lily08

Det blev till slut journalisten Helen Walne som fick bli matte åt Lily. Helen arbetar för att stärka djurskyddet i Sydafrika, så hon var verkligen rätt person att ta hand om Lily!

 

lily09

Historien om Lily har faktiskt gjort skillnad i Sydafrika och ökat viljan bland befolkningen att göra mer åt gatuhundarnas situation.

 

lily10

Nu lyser Lilys ögon av glädje igen. Och efter massor av träning kan hon äntligen använda sina bakben.

 

lily11

Det har nu gått flera år sedan Lily räddades ur hålet utanför skolan. Båda vaktmästarna har dömts för djurplågeri och rektorn har fått order om att införa ett djurskyddsprogram på sin skola för att öka medvetenheten om utsatta djur bland eleverna.

 

lily12

Det är fantastiskt att se hur bra Lily mår nu. Hon har inspirerat tusentals människor med sin historia och fått fler att engagera sig för djuren i Sydafrika. Ena vaktmästaren ångrar det han gjorde mot Lily så mycket så att han har börjat jobba för Mdzananda Animal Clinic för att hjälpa andra utsatta djur!

lily13

Alla djur förtjänar kärlek och respekt!

Bildkälla

 

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.