Schimpansen som levde ensam i 18 år vägrar släppa taget om sin nya vän.

Schimpanserna Terry och Jeannie har båda haft det tufft i livet. Men när de fann varandra hände något: Det var vänskap vid första ögonkastet.

De har helt olika bakgrund men gemensamt är att de båda har plågats av människor.

Jeannie föddes i det vilda men fångades och såldes till ett forskningscenter. Där fick hon utstå plågsamma tester i 40 år innan hon slutligen räddades.

Terry har spenderat sitt liv på ett zoo i Las Vegas. I 18 år levde han helt ensam utan någon kontakt med andra schimpanser. Kanske är det därför han nu håller så hårt i sin nyfunna vän.

Idag bor de båda på Save the Chimps, en fristad i Florida som räddar och tar hand om schimpanser som levt i fångenskap. Trots att de bor på samma anläggning så har de inte träffats innan, eftersom de olika djuren bor i mindre grupper. Men nyligen sammanförde personalen de två och de blev genast bästa vänner.

Bildkälla

schimp2

Terry och Jeannie höll varandras händer och vägrade släppa taget.

Bildkälla

schimp1

De har båda levt ett fruktansvärt liv innan. Men idag är både Terry och Jeannie trygga. Hos Save the Chimps får de umgås med vänner och familj och kan leva ett lyckligt liv.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mondays are better with a friend.Terry recently met Jeannie and they didn’t want to let go of each other’s hand. How sweet is this?#STCMovieMonday #MovieMonday #TerryTheChimp #JeannieTheChimp

Publicerat av Save the Chimps, Inc. den 7 mars 2016

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.