Schimpansen var ensam i 18 år. När hon får träffa en vän vägrar hon släppa hennes hand.

Terry och Jeannie är två schimpanser som bor på Save the Chimps, en fristad för schimpanser i Florida, USA. Aporna i den här fristaden bor i olika familjegrupper så Terry och Jeannie hade aldrig träffats tidigare – fram till nu.    

I det här underbara klippet ser vi deras första möte någonsin, och det var vänskap vid första ögonkastet. På en gång sträckte schimpanserna ut sina händer för att hålla handen. Och de släpper inte varandra på ett bra tag. De rör vid varandra och leker med varandras händer.

”De ville inte släppa varandras händer”, skriver fristaden på sin Facebooksida.

Men tyvärr har Terry och Jeannie inte alltid varit så här lyckliga. Innan de båda kom till Save the Chimps levde de under mycket hårda förhållanden. När Jeannie föddes tillfångatogs hon och tvingades att bo på ett laboratorium i 40 år där de gjorde massa medicinska tester på henne.

Terry tvingades under 18 år att att leva i en djurpark där hon bodde helt ensam utan några som helst vänner eller familj.

Tack vare Save the Chimps har både Terry och Jeannie nu ett tryggt och kärleksfullt liv.

Videon när de håller handen värmer verkligen mitt hjärta, jag är så glad att de har varandra och nu får leva ett liv fullt av kärlek.

Mondays are better with a friend.Terry recently met Jeannie and they didn’t want to let go of each other’s hand. How sweet is this? #STCMovieMonday #MovieMonday #TerryTheChimp #JeannieTheChimpTerry was rescued from a small zoo and Jeannie spent over three decades in a biomedical research lab. Get to know Terry by visiting: http://www.savethechimps.org/meet-the-chimps/#/Terry

Posted by Save the Chimps, Inc. on Monday, March 7, 2016

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna