Skånekatten Glitter försvann hemifrån. Efter 8 veckor hittas han i Frankrike.

För 8 veckor sedan försvann Sammy Karlssons katt Glitter från hemmet i Bromölla. 8 veckor senare får Sammy ett sms och kunde inte tro det han såg. Glitter hade hittats av en familj i Frankrike.

Sammy förstod först ingenting. För hur kunde familjens norska skogskatt Glitter kunna ta sig till franska Nîmes, över 150 mil hemifrån?

– Jag trodde att det var någon som drev med mig. Meddelandet var på dålig engelska. Jag frågade något om var är Glitter, ”is he in Bromölla”? Och fick svaret: ”no in France”. Jag tänkte vad i helvete, berättar han för Blekinge läns tidning.

Familjen som hade hittat Glitter hade tagit honom till en volontärgrupp för djur. Katten är chipmärkt och på så sätt kunde man härleda honom till Bromölla.

Sammy hade ändå svårt att tro att det var hans katt som hade hittats. Men efter att ha sett några bilder förstod han att det verkligen var Glitter.

Katten bor just nu hos familjen som hittade honom men Sammy hoppas kunna få hem honom så snart som möjligt. Men först måste han vaccineras och få ett franskt pass, så det kommer dröja några veckor innan han kan resa hem.

Hur Glitter hamnade i Frankrike förblir ett mysterium. Om han bara kunde tala så skulle nog familjen få höra en riktigt spännande historia.

– Jag fattar fan inte hur det kan ha gått till. Om han kommit med i någon bil med några turister eller något. Men Glitter tycker inte om att åka bil, säger Sammy till Aftonbladet.

Vi på Newsner hoppas att Glitter kommer hem så fort som möjligt, och håller sig inom Sveriges gränser i fortsättningen!

Voilà! En fransk tripp med klös./Jens, webbreporter

Posted by BLT on den 24 november 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna