Svenska hunddagiset fångas på film när de gör detta mot hundarna – nu rasar tusentals i sociala medier

De senaste dagarna har en video från ett hunddagis i Stockholmsområdet fått tusentals människor i sociala medier att rasa.

Inlägget, som de senaste dagarna har fått stor spridning i sociala medier, visar en video på hur två hundskötare på ett hunddagis i Stockholm är ute och promenerar med ett gäng hundar, vilket Aftonbladet rapporterat om tidigare.

Plötsligt vägrar en av hundarna fortsätta gå varpå en av hundskötarna säger ”Kan du gå någon gång?” och lyfter hunden rätt upp i kopplet så att den dinglar fritt i luften.

Strax därefter efter släpper hundskötaren ner hunden tillbaka på marken och fortsätter promenaden.

”Såg att det var min hund”

Aftonbladet har varit i kontakt med ägaren till hunden som vill vara anonym. Personen hade inte någon aning om vad som hade hänt dennes hund förrän i söndags när videon dök upp på Facebook.

– Jag vaknade igår morse och såg videon på Facebook. Först reagerade jag bara över själva händelsen, att man behandlade en hund på det sättet. Men sedan såg jag att det var min hund och då blev jag helt chockad, säger hen till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag kan inte riktigt förstå att detta har hänt. Jag har aldrig haft någon misstanke mot hunddagiset.

Enligt ägaren ska hunddagiset ha kontaktat hen och berättat vad som hänt. Samt sagt att man med omedelbar verkan avskedat den utpekade medarbetaren.

Foto: Facebook

Trots det har ägaren flyttat sin hund till ett annat dagis.

– Det handlar ju om förtroende. Min hund är mitt barn och man lämnar inte sitt barn till någon som man inte kan lita på till 100 procent, säger ägaren till Aftonbladet.

”De skrek konstant”

En kvinna, som haft sin praktik på företaget, berättar att personalen var aggressiva och skrek mycket på hundarna.

”Under våran lunchrast lät hundarna mycket och de skrek åt de att vara tysta konstant. De ända gången de gick till hundarna var för att stampa dit för att antagligen skrämma de med höga ljud. Under min tid var det en ny hund som kommit till dagiset (en Husky) som ibland kissade inomhus. De blev jätte arga på hunden och hade inge sympati över hur det kan vara svårt att bli tillsatt i en ny grupp. Då ryckte de örat på de som den andra personen hade sagt”, skriver kvinnan som vill vara anonym i inlägget.

I Facebookinlägget beskrivs också hur personalen på hunddagiset drar hundarna i öronen tills de skriker av smärta.

”Jag vet inte vad som föregår där, men efter att sett detta är det ett ställe jag INTE skulle vilja lämna min hund till”.

”Tar helt och fullt ansvar”

Det aktuella hunddagiset har själva skrivit om händelsen på sin Facebook.

”Vi tar helt och fullt ansvar för det som visas i filmer/bilder, vi står absolut inte bakom att man behandlar djur på det sättet! Det som påvisas i videon har hänt under en dagispromenad. Vi har i dag gått ut med information samt varit i kontakt med berörd ägare, och vi kommer inte nöja oss med bara detta. En handlingsplan kommer att upprättas under kommande vecka.”, skriver de i ett inlägg och fortsätter.

”En del av våran åtgärd för den påvisade incidenten är att from dagens datum avskedat den berörda medarbetaren med omedelbar verkan”.

Händelsen är polisanmäld och flera anmälningar har gjorts till länsstyrelsen. Både av företaget själva men också av privatpersoner.

Oförståeligt beteende. Man lämnar sin hund på hunddagis i förtroende till personalen. Kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste ha varit att se sin hund behandlas på det viset.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required