Sover du med hunden i sängen? Bra! Det är nämligen positivt för din hälsa

Bland det bästa jag vet när jag kommer hem från jobbet är att krypa ner i sängen en halvtimme tillsammans med min hund och sova lite middag. Och även om han helst föredrar att sova på sin filt under natten så visar ny forskning att det faktiskt är riktigt bra att sova tillsammans med våra djur.

royal canin
© Provided by Nyheter365

ANNONS: Är du osäker på om du är redo att skaffa en egen valp? Här kan du få svaret direkt med hjälp av Royal Canin’s smarta quiz.

En studie med 150 deltagare från Center for Sleep Medicine vid Mayo kliniken i Scottsdale Arizona kommer med ett riktigt spännande resultat för alla oss djurvänner.

Bland deltagarna uppgav 56 procent att de delar säng eller sovrum med en hund eller katt. Och i denna grupp uppger hela 41 procent att djuren faktiskt gör att de sover bättre under nätterna. Förklaringen var att djuren fick deltagarna att sova mer avslappnat och de kände sig även mer trygga med sitt husdjur vid sin sida.

”En gift kvinna, beskrev hur hennes två små hundar gjorde sängen varm och att hennes katt sov på hennes bröst beskrev hon som lugnande”, skriver Daily Mail som citerar ur rapporten.

De som sov ensamma rapporterade att de kände sig extra säkra och uppgav även att de sov väldigt gott med sin katt eller hund i sängen.

”En ensamstående 64-årig kvinna kommenterade att hon kände sig mer belåten när hennes lilla hund sov under täcket vid hennes fötter,” citerar Daily Mail också.

Enligt studien tillät 56 procent av deltagarna sina djur att sova med dem under natten. Bara 20 procent uppgav att de blev väckta av sina djur under natten. Och slutsatsen är alltså att de som sover med sina djur generellt känner sig mer trygga och säkra.

”Många djurägare betraktar sina husdjur som familjemedlemmar som de vill inkludera i så många delar av livet som möjligt”, skriver författarna bakom studien enligt Daily Mail.

Att få ordentligt med sömn är otroligt viktigt för vår hälsa, så man kan faktiskt säga att vi håller oss friskare av att sova med en hund eller katt. Underbara nyheter!

ANNONS: Här är fodret som innehåller all näring din växande valp behöver – just nu köp två betala för en.

Shutterstock

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.