Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Sveriges första guldhäst är född och han är hur vacker som helst.

Han är den allra första hästen i Sverige som fötts med en av världens ovanligaste färger. Nu får Guldiga Gunnar tummen upp av alla djurvänner över hela Sverige. – Det som är unikt med Gunnar är att han, så vitt vi vet, är den allra första hingsten i hela Norden och den första individen i Sverige som har den här ovanliga färgen, säger ägaren och uppfödaren Gabrielle Jönsson till Hippson.

Guldiga Gunnar, ett smeknamn han fått i väntan på sitt riktiga namn, har en päls av färgen pearl. Det räknas som en av världens ovanligaste färger och när han blir stor kommer den glänsa som guld.
– Jag vet inte riktigt vad framtiden bär med sig, men jag vill nog allt behålla Gunnar och se vad det blir av honom, jag tror att han kan bli något alldeles extra, säger uppfödaren Gabrielle Jönsson till Hippson.

På bilden nedanför kan du se Guldiga Gunnar till vänster och till höger är hans pappa Sol PM och farbror Ismaeli. Deras guldfärg är någonting som Gunnar i framtiden också kommer att få. Vilka fantastiskt vackra hästar!

Har du drömt om en häst som glänser i guld? Vänta tills du ser PRE-fölet ”Guldiga Gunnar” som vuxen. Här berättar Gabrielle Jönsson om sin uppfödning – med många års research bakom:

Publicerat av Hippson den 3 juli 2016

Gilla gärna om du också tycker att Guldiga Gunnar är fantastiskt vacker.