Systern varnar nyblivna mamman från att ta in hunden – 10 år senare får hon äta upp sina ord

Få vänskaper är så oskyldiga och enkla som den mellan ett barn och en hund. Inte bara för att de ser allt det goda i varandra. De tar hand om varandra på det allra finaste sätt.

För den här familjen skulle deras nya hund, precis när deras nyfödda dotter kommit hem, orsaka huvudbry för mammans syster, då hon inte tyckte det var en bra idé.

Men 10 år senare fick hon äta upp sina ord på det allra bästa sättet.

En hundvalp kräver mycket uppmärksamhet, träning och framför allt tid.

Om du dessutom precis har fått ett nyfött barn kommer tiden knappt räcka till, kan många tycka. Det var precis vad systern till mamman i den här familjen ansåg, vilket mamman via hemsidan Imgur berättade.

Bildkälla: Imgur/Adderly

Användare ”adderly” skriver att hennes syster inte trodde det var en bra idé att ta hem den nya labradoren till familjen.

Men trots systerns varning bestämde hon sig för att det var det rätta beslutet. Hennes nyfödda dotter skulle få en ny, fyrbent, lekkamrat.

Bildkälla: Imgur/Adderly

Från den dagen deras nyfödda dotter kom till världen fanns det även en svart fyrbent vän i familjens hus.

Och medan åren tickade på skulle systern få äta upp sina ord mer och mer.

Bildkälla: Imgur/Adderly

Hunden och bebisen formade en vacker vänskap, vilket dokumenterades med mammans kamera.

Hon la ut ett kort för varje år som gick och jag kan inte annat än bli så varm i hjärtat över att se dem växa sig stora tillsammans. 

Bildkälla: Imgur/Adderly

De tittade på tv, var ute på promenader tillsammans och njöt av varandras sällskap. När dottern bara var en liten bebis var det hunden som tog hand om henne – och ju fler år som gick skulle rollerna bli allt mer jämlika. Hon tog till och med honom på promenader när hon skulle till skolan.

Nu kunde dottern också visa all sin kärlek till hunden, framför allt med mycket närhet och skoj.

Bildkälla: Imgur/Adderly

Åren gick och dottern blev allt äldre. Samtidigt skulle labradoren bli äldre i sina hundår – och fick sig en grå liten mustasch.

Men det var ingenting som minskade hennes kärlek till sin fyrbenta familjemedlem.

Bildkälla: Imgur/Adderly

När dottern hade fyllt tio år skulle livet få sig en törn. Labradoren fick en tumör men det skulle tack och lov visa sig vara en benign tumör, alltså en sådan som är godartad och inte sprider sig i kroppen. Trots det fick labradoren genomgå en operation som blev lyckad och väl hemma kan du ana vem som ständigt var med honom. Dottern låg vid hans sida i sin hundsäng och såg till att ta hand om honom på det bästa sätt hon kunde. 

Kärlek sträcker sig längre än bara mellan oss människor. Bandet vi formar med våra älskade hundar är något av det starkaste jag har upplevt – och jag tycker de här bilderna på tjejen och labradoren verkligen visar det. Jag hoppas de får många fina år tillsammans framöver, som de väldigt fina vänner de är.

Bildkälla: Imgur/Adderly

Hundar är verkligen människans bästa vän. Dela gärna artikeln om du också tyckte vänskapen mellan dottern och hennes labrador är vacker.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.