Terapivargarna hjälper krigsveteraner att läka från Posttraumatisk stress.

Posttraumatisk stressyndrom, PTSD, kan drabba en person som varit med om svåra trauman. Det kan handla om exempelvis misshandel, våldtäkt, en olycka, krig eller en naturkatastrof. Men det finns flera behandlingar som kan hjälpa. I Sverige finns det ingen exakt siffra på hur många soldater och veteraner som lider av PTSD, men var fjärde svensk soldat tros ha problem, utifrån en liknande undersökning i Tyskland. Mörkerantalet verkar dock vara stort och självmord är inte helt ovanligt, i USA är det fler soldater som tar livet av sig än som dör ute i krig. Men det finns som tur är flera bra behandlingsprogram och organistioner som försöker hjälpa traumatiserade veteraner att ta sig ur stresssyndrom. Interaktioner med djur har visat sig ha en väldigt positiv inverkar och framför allt ett speciellt djur verkar ha en helande effekt: Vargar.

”Det är något med känslan av att vara ett med naturen. Det är något speciellt att ha just dessa djur omkring sig, säger grundaren till Matthew Simmons Great Big Story.

Att se dessa vargar och vad de kan göra för människan är verkligen helt otroligt. Tänk att djuren kan hjälpa oss med så mycket i livet!  

För veteranen Jim Minick hjälpte ingenting mot den posttraumatiska stressen. Men det var tills han träffade vargarna, som räddats av Animal Rescue. Se gärna deras fantastiska möte här under!

”De får dig att känna lugnet och ger dig självförtroendet tillbaka. Livet får en djupare mening när du känner hur de accepterar dig”, säger Jim.

Dela gärna vidare denna fantastiskt fina video om du blev lika berörd av deras möte som jag blev.