Tummen upp för hunden som räddar livet på pojken med Downs syndrom

För fyra år sedan var familjen Camp från Alabama, USA, med om en mardrömslik händelse. Deras 10-årige son med Downs syndrom var spårlöst försvunnen – i nästan 20 timmar.

Nyheten spred sig snabbt och hela staden hjälpte till i sökandet, men familjens älskade son var spårlöst försvunnen.

Tidigt nästa morgon är det en hund som plötsligt leder sökandet – och blir familjens stora hjälte.

Nästan 20 timmar. Så länge var 10-årige Kyle försvunnen. Han hittades kall och frusen i skogen – tillsammans med familjens fyra hundvalpar. Och det var valparnas mamma som räddade pojkens liv. Morgonen efter sökinsatserna varit som starkast var det hon som visade vägen. Mamman skällde ursinnigt åt Kyles mamma och pekade med nosen mot skogen.

In i skogen bar det iväg – och där satt Kyle.

kyle1

Förutom att Kyle frös och längtade hem var han vid gott mod. 10-åringens försvinnande var inte mer dramatiskt än att han följt hundvalparna när de lämnat familjens gård, och gått raka vägen in i skogen. Valparnas mamma hyllades naturligtvis som en stor hjälte.

”Vi har ingen aning om vad som kunnat hända om valparna inte varit vid hans sida. Och alla tack till valparnas mamma som ledde oss till pojken”, säger Kyles pappa.

kyle2

För mer om denna otroliga händelse kan ni kolla klippet nedanför.

Det här är verkligen det ultimata beviset för att hunden är människans bästa vän. Dela gärna denna otroliga historia för att visa alla dina vänner vilka fantastiska djur hundar är!