Tummen upp till 13-åringen som räddade hunden ur stekheta bilen.

Att lämna sin hund i bilen en varm vår- eller sommardag är något som är direkt livsfarligt för hunden och varje år dör flera djur av värmeslag. Temperaturen i en bil kan på bara 10 minuter bli upp till fyra gånger så hög som i luften utanför, något vi på Newsner har uppmärksammat flera gånger tidigare. Nu har det hänt igen. Men tack och lov fanns en 13-årig kille i närheten. En kille som insåg att han var tvungen att agera direkt.

13-åriga Bradley North var på väg hem från skolan tillsammans med några vänner när han fick se något mycket oroande i en bil som stod parkerad längs vägen i engelska Prestwich.

I den varma bilen satt nämligen en ensam hund och inga rutor var neddragna, så det är inte svårt att föreställa sig hur varmt det var där inne.

När Bradley gick närmre bilen såg han hur hunden blev så uppspelt över att se någon komma mot fordonet att han hoppade genom det stängda fönstret och i hoppet råkade hänga sig själv i sitt koppel.

Bradley rusade omedelbart fram mot hunden och lyckades snabbt få loss den från kopplet. Något som antagligen räddade hans liv och hunden piggnade till relativt fort.

13-årigen stannade sedan kvar med den omtumlade hunden i 15 minuter, ända till hans ägare kom tillbaka till bilen. För Bradley, som själv har en egen hund vid namn Keyser, var det ingen tvekan om att han skulle gripa in.

”Jag tyckte verkligen synd om hunden när jag såg den och jag tänkte på min egen hund och hur jag hade velat att någon hade räddat honom om han var i samma situation”, säger Bradley till Daily Express.

Bradley är sannerligen en riktig hjälte för det han gjort. Men det här visar dessvärre att många fortfarande inte känner till farorna med att lämna kvar sin hund i en varm bil. Dela gärna del här artikeln vidare och ta dig gärna lite tid att se den här viktiga videon om farorna med att lämna sin hund kvar i den varma bilen.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.