USA:s regering gör det lagligt att skjuta björnfamiljer – när de ligger i ide

Hundratusentals djurvänner rasar just nu mot en ny lag i USA. Senaten har nyligen röstat ja till ett förslag om att tillåta jakt på björnfamiljer – när de ligger i ide.

De nya bestämmelserna innebär att jägare lagligt kan bryta sig in hos sovande björnfamiljer och döda både mamma och ungar. Det skulle även bli tillåtet att skjuta björnar och andra djur från flygplan.

”Det Senaten gjorde idag borde väcka ilska hos alla djurvänner i hela USA” sa Wayne Pacelle, VD för The Humane Society i USA efter omröstningen.

Tidigare har landet haft lagar för att skydda de vilda djuren, och dessa lagar har bland annat förbjudit jägare att lura björnar med mat för att kunna skjuta dem enklare.

Men när de nya reglerna går igenom kommer det vara fritt fram för jägare att skjuta hela familjer när de är som mest sårbara. Det kommer även att vara tillåtet att lägga ut snaror för att fånga björnungar.

Lagförslaget framfördes av Alaskas kongressledamot Don Young, tidigare pälsjägare.

Trots stora protester från invånarna, och trots att en undersökning visar att majoriteten av Alaskas invånare tycker att dessa inhumana jaktmetoder borde förbjudas, så röstades alltså förslaget igenom.

Jag blir så otroligt ledsen när jag läser om det här! Att döda hela björnfamiljer när de ligger och sover är inte okej. I filmen här nedan kan du höra mer om den hemska nya lagen.

Hjälp till att dela detta och visa att vi inte tycker att det är okej att behandla djur så här!

Djurbibeln står på djurens sida.