Vännerna seglade på Västkusten. Men det oväntade besöket… Jag önskar att jag också var där.

Eric Alström och hans vänner var ute och seglade utanför Orust när de plötsligt fick världens överraskning. Tre späckhuggare hoppade upp ur vattnet mitt framför ögonen på dem. – Vi tycker att det var fantastiskt att se dem, säger Eric Alström till Expressen.

Det var i helgen som turen med kappseglingsbåten slutade med en rejäl överaskning för Eric Alström och hans vänner. När de precis hade lämnat Käringön utanför Orust fick de syn på något ovanligt i havet.
Tre späckhuggare hoppade upp ur vattnet och visade sig bara 75 meter från deras båt.
Kompisarna blev rejält överaskade när de stora djuren dök upp. De har alla seglat mycket i området men aldrig förr sett späckhuggare.
– Man fick ju gåshud, säger Eric Alström om mötet med djuren till Expressen.
Kompisarna tog snabbt fram kameran och tryckte av några bilder på det spektaulära ögonblicket. Späckhuggarna simmade så fort att det var svårt att fånga alla tre på en och samma bild.
Enligt Mats Amundin, zoolog på Kolmårdens djurpark, är det inte helt ovanligt att det dyker upp späckhuggare så långt söderut, men det händer inte varje dag.
Jag hade så gärna velat vara med på den där segelbåten!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Under helgen fick Eric Alström och hans kompisar sitt livs överraskning ute till havs: ”Man fick ju gåshud”.

Posted by Expressen on Wednesday, June 3, 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna