11-åriga Bella anklagades för att hetsa upp pojkarna – tvingades byta kläder

När Bella kom till skolan i tunika och leggings blev hon omedelbart skickat till rektorn. Förklaringen får hela nätet att koka.

– Jag fick höra att orsaken är att 13-åriga killar inte kan kontrollera sig kring den här typen av kläder, säger Bellas mamma Kimberley Jones, till Fox News.

11-åriga Bella Jones såg fram emot sin första skoldag i nya hemstaden Kansas. Men dagen hon sett framemot förvandlades till en mardröm när hon direkt blev inkallad till rektorn – och tvingades byta kläder. Skolan anklagade nämligen Bella för att ”hetsa upp pojkarna” med hennes oanständiga kläder.

– Skolsköterskan mätte runt hela hennes kjol och på några ställen runt om så var kjolen för kort, enligt reglerna, säger skolans talesperson Ninevah Carves i ett uttalande.

Bella var klädd i en rosa tunika och ett par blommiga leggings.

Fox News

Skolsköterskan tvingade sedan Bella att ta på sig ett par träningsbyxor. Enligt skolan ska hennes leggings varit ”avslöjande eller suggesstiva”, och 11-åringen fick inte heller ringa sina föräldrar för att be om nya kläder. Men Bella ringde ändå till sin mamma Kimberley.

– Jag lämnade jobbet och sprang över dit på en gång. Bella grät. Om jag bara hade fått komma dit direkt och ge henne ett ombyte, då hade det inte varit nån grej. Men varför skulle de förolämpa henne och tvinga henne gå i de där kläderna hela dagen? säger Kimberley till Fox News.

Kimberley skrev om händelsen på Facebook och det har fått hela nätet att koka.

– Folk är vansinniga för att skolan sexualiserar våra barn. Jag fick höra av två olika anställda på skolan att det här var för att 13-åriga pojkar inte kan kontrollera sig själva”, säger hon.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna