9-åring flicka tvingades byta skola – killgänget som mobbade fick stanna

En 9-åriga flicka i Eskilstuna mobbades svårt av ett killgäng. Hon kallades för ”fitta” och ”hora”. Hon fick byxorna neddragna i matsalen – och blev överfallen på skolgården.

Nu har flickan tvingats byta skolarna – medan mobbarna fått stanna kvar. Det skriver SVT.

Nu har fallet anmälts till Skolinspektionen och hela nätet rasar mot beslutet.

Påhoppen från ett jämnårigt killgäng började direkt när flickan kom som ny till skolan i Eskilstuna. Mobbingen eskalerade snabbt. Hennes föräldrar larmade skolan när flickans saker och kläder försvann, och den psykiska misshandeln blev värre och värre. Men skolan gjorde ingenting för att förändra situationen.

– Vi fick förklarat för oss av en skolpersonal att vår dotter var blond och söt och därför spännande att ge sig på. Hon hade skinn på näsan och det gjorde det ännu roligare för dem, berättar mamman för SVT.

Vid ett tillfälle gick det så långt att flickan misshandlades helt öppet på skolgården. Händelsen polisanmäldes av skolans kurator, men killarna kunde inte straffas då de inte var straffmyndiga. Det berättar SVT.

Den psykiska och fysiska misshandeln fortsatte – och blev allt mer sexuell, enligt flickans mamman.

– Min dotter stod med en bricka i matsalen. Då drog de ner hennes byxor och juckade mot henne medan alla såg på. Trakasserierna var kända på skolan, säger hon till SVT.

Övergreppet i skolmatsalen var bara en i raden av händelser. I anmälan till Skolinspektionen ska pojkarna också hållit fast flickan, kallat henne för ”fitta” och ”hora” och kränkt henne på bussen till och från skolan. De ska också ha hotat att ”plocka henne”. Det skriver SVT.

Till slut var flickan tvingad att byta skola – medan hela killgänget fick stanna. Nu utreds fallet av Diskrimineringsombudsmannen samt Barn- och elevombudet vid Statens skolinspektion.

Flickan mår bättre på sin nya skola där hon nu slipper killgänget.

Men beslutet att låta mobbarna stanna på skolan, och att det var flickan som tvingades byta skola, får hela nätet att koka.

Dela gärna för att stötta flickan och visa att vi står på hennes sida.