Alla män förbjudna på festival nästa sommar – för att tjejer ska känna sig trygga

Nästa sommar anordnas för första gången en musikfestival där det råder totalt mansförbud, detta efter att radioprofilen Emma Knyckare var trött på alla övergrepp som rapporterades. 
– Nu kallar vi festivalen för snubbfri till och med. Vi välkomnar kvinnor, transpersoner och icke-binära, säger Emma Knyckare. 

Flera år i rad har polisen haft problem med det flertal övergrepp som anmälts på festivaler runt om i landet. När radioprofilen Emma Knyckare fick nog skrev hon på sociala medier att det borde finnas en festival där inga män är välkomna. Efter en oväntad mängd positiva gensvar tog hon tag i saken, och nu står det klart att en sådan festival blir av nästa sommar. 
– Det är två dagar nästa sommar och vi hoppas kunna få plats med 10.000 besökare, säger Emma Knyckare till Kulturnyheterna

Foto: Wikimedia Commons

Med hjälp av en crowdfunding-insamling ska Knyckare finansiera festivalen, där de kommer att kunna välja och vraka bland artisterna säger hon. 

Foto: Anders Ahlgren/SvD/TT

Och reglerna? Inga män! 
– Nu kallar vi festivalen för snubbfri till och med. Vi välkomnar kvinnor, transpersoner och icke-binära. Vi gjort det valet helt enkelt för att vi tänker att man som transperson och ickebinär behöver en frizon: de vet vad det innebär att vara utsatt för hat och hot, säger Knyckare till Kulturnyheterna

Vad tycker du om den mansfria festivalen? Dela gärna om du vill hylla initiativet, eller dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.