Anja Pärson berättar: ”Män hetsade om att ta på mina bröst”

I samband med nätkampanjen #metoo tar folkkära idrottsstjärnan Anja Pärson tillfället i akt att för första gången öppna upp sig och berätta om de sexuella trakasserier hon utsatts för under sin idrottskarriär, men hållit tyst om för att slippa tjafs.

 

Som världskänd idrottsstjärna fick alpinåkerskan Anja Pärson vänja sig vid att folk ville fotograferas intill henne. I en mansdominerad värld fick hon även vänja sig vid att män ville ta henne på rumpan och på brösten, då detta hörde till vardagen.
”Under en tid blev det en sport bland vissa män att hetsa varandra om vem som kunde ta på mina bröst”, skriver Anja Pärson på Instagram.

”Jag slutade helt att gå ut”

Det är i samband med nätkampanjen #metoo som Anja valt att dela med sig av de jobbiga minnena, efter att ha varit tyst under sin aplina karriär. I Inlägget skriver hon att många män tog sig friheten att pussa på henne, vilket gjorde att hon tappade lusten att gå ut.
”Jag slutade helt att gå ut. Det blev en vardag att män tog sig friheten att pussa på mig när de ville ha en bild och när de även tog nackgreppet log jag bara för att slippa tjafs”.

Anja Pärson under Let´s Dance-finalen

Anja, Lets dance
Foto: Maja Suslin/TT

 

Genom att dela med sig av sina upplevelser stöttar Anja kampanjen #metoo. Dela gärna för att stötta utsatta tjejer du med.