Brandmannen Kaj ledsen efter attacken: ”Det hade kunnat vara en bomb”

Natten till lördag attackerades två brandmän i Rosengård med kraftiga smällare. Nu är oron bland brandmännen i området stor. Kaj Engelke som arbetat som brandman sedan 2008 är orolig för framtiden:

”Vi litar inte på våra egna rutiner längre” säger han till Sydsvenskan.

Mitt i natten började flera bilar brinna på Ramels väg i Malmö.

Brandmännen var där för att släcka och stod en bit ifrån de brinnande bilarna, inga poliser fanns ännu på plats.

Wikipedia

En bil som kom körandes stannde till vid räddningstjänstens fordon och plockade fram någonting som han försökte tända eld på. Det gick lite trögt, det var också det som blev Kajs kollegas räddning tror Kaj.

Föremålet exploderande i närheten av Kaj och hans kollega. Båda står nu som offer i en polisrapport som upprättats om försök till grov misshandel. Det ska inte ha varit oroligt på platsen innan attacken inträffade.

”Och så inträffade det här ändå. Det gör att det inte känns som om våra riskbedömningar räcker till – utan vi behöver mer resurser från polisen så att de verkligen är med på alla ställen”, säger Kaj Engelke till Sydsvenskan.

Kaj är förtvivlad och skriver om händelsen på sin blogg. Brandmännen gör allt de kan för att ha en god relation med de som bor i Rosengård, ändå händer sådana här saker.

Enligt utredningen rörde det sig inte om någon bomb utan en kraftig smällare. Men det spelar ingen roll menar Kaj, effekten är densamma.

Pixabay

Det är fruktansvärt när de som hjälper oss i nödsituationer ska behöva bli utsatta för våld och attentat. Vad händer om räddningstjänsten inte vågra rycka ut längre?

Dela gärna denna artikel, vi måste få slut på detta elände nu.