Carola bryter tystnaden – blev sexuellt utnyttjad som barn: ”Det var skräck”

Carola Häggkvist blev utsatt för sexuella övergrepp som barn.

När artisten var 11 år blev hon inlåst på ett hotellrum.

– Sedan tog hon av oss kläderna och förgrep sig på oss, säger Carola i Mix Megapol.

Foto: Albin Olsson/Wikimedia

Det var i onsdagens ”Äntligen morgon med Gry & Anders med vänner” i radiokanalen som Carola berättade om övergreppet. När stjärnan var bara elva år gammal blev hon sexutnyttjad av en 18-årig kvinna på ett sportläger. Carola var där tillsammans med en vän.

– Jag var elva år och var superrädd i ett hotellrum. Hon var 18 och pratade engelska och jag och en väninna var på sportläger. Vi blev lurade in i hennes hotellrum och hon låste, säger Carola.

Sen ska kvinnan ha tagit av dem kläderna och förgripit sig på tjejerna innan de kunde fly.

– Jag trodde att hon skulle slå oss, sedan tog hon av oss kläderna och förgrep sig på oss. Jag slet tag i min vän och sa ”nu springer vi”. Jag tror inte jag sa det till någon förrän jag blev lite äldre, säger Carola i programmet.

Artisten berättar för Expressen att hon var rädd för att kvinnan kanske skulle ha haft med sig en pistol.

– Så fort vi kom innanför dörren så stängde hon dörren och låste. Då blev allting allvar. Det var jätteobehagligt. Det var skräck faktiskt. Man gjorde som hon sa och så skulle vi turas om och sitta på henne, säger hon till Expressen.

De senaste dagarna har svensk media och flöden i sociala medier fullkomligt exploderat av #metoo. Anledningen är den nätkampanj som startades av kända skådespelerskan Alyssa Milano som via Twitter uppmanade kvinnor att använda taggen om de någon gång blivit sexuellt trakasserade. Det för att visa omvärlden hur vanligt det är med sextrakasserier. Vad som fick henne att göra det var att respekterade filmproducenten Harvey Weinstein, anklagats för sexuella trakasserier och flera våldtäkter som ska he skett under lång tid utan att något gjorts.

Carola berättar att även hon upplevt trakasserierna – på scenen och privat.

– I Åre grep någon tag i häcken. Då vände jag mig om och drog en knytnäve. Han sa ”det var inte jag”, men det tvivlar jag på, säger hon till Mix Megapol.

Foto: TT

Styrkekramar till dig Carola, som berättar! Jag delar detta vidare och hoppas att det kan stärka andra som varit i liknande situationer.