Det ser ut som att mannen gråter. När sanningen avslöjas? Det här gör mig så jäkla förbannad!

Den här historien handlar om något som alla borde tänka på och ta efter. Något som bör vara självklart men som tyvärr är långt därifrån. I början förstår man inte riktigt vad budskapet är, men när jag sett hela filmen brister det i mig när jag åter igen inser att detta fortfarande är ett problem i dagens samhälle.

Jag ska vara ärlig och förstod inte i början var den här filmen skulle ta vägen. Men idag när det i liknande fall som i filmen ofta startar debattar i fel ände, blir filmer som denna ännu viktigare. Ofta blir det en diskussion kring hur det var det kvinnliga offrets fel – hur var hon klädd? Vad gjorde hon? Fast det alltid är gärningsmannens fel i slutändan.

Det är därför sådana här kampanjer och filmer är så viktiga för att vi ska komma ifrån dessa händelser. År 2013 gjordes 27 056 anmälningar av misshandel mot kvinnor enligt Brottsförebyggande rådet. Då är dessutom mörkertalen stora vilket visar hur viktigt det här budskapet är.

Jag hoppas att fler vill dela med sig av detta då allting startar redan i ung ålder, för att förstå att man ska respektera varandra. Därför är det också vårt ansvar som vuxna att se till att kommande generationer förstår det.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna