Ebba Busch Thor: ”Kräv språktest och SO-prov för de som vill stanna i Sverige”

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor vill se hårdare krav inom integrationspolitiken. Nu föreslår hon att nyanlända som vill stanna i Sverige ska genomföra språktest och prov i samhällsorientering för att få behålla sin plats.

– Staten ska ta ansvar för nyanlända längre och inte bara trycka över ansvaret på kommunerna, säger hon till Aftonbladet.

Ebba Busch Thor
Foto: TT

Språktest och prov i SO ska vara obligatoriskt för de nyanlända som vill stanna i Sverige. Det är ett förslag som Ebba Busch Thor (KD) presenterar under Kristdemokraternas partifullmäktige under fredagen.

Under mötet påpekade Busch Thor att budgetsamarbetet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna är en sammanslutning som ingen gillar eller vill ta ansvar för. I samma veva framförde hon att KD är det enda verkliga oppositionspartiet, och att de kommer att göra allt för att byta regering till 2022.

”Staten ska ta ansvar för nyanlända”

KD vill också införa ett språktest och ett prov i SO för den som vill ha permanent uppehållstillstånd. Vill man bli medborgare så krävs ett ytterligare och svårare test.

– Staten ska ta ansvar för nyanlända längre och inte bara trycka över ansvaret på kommunerna, säger Ebba Busch Thor till Aftonbladet.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.