Efter flera månader till havs – Greta Thunberg är tillbaka och strejkar utanför riksdagen

Det började med en vanlig 16-årings strejk från skolan en fredag, för att rikta fokus på klimatet, och efter några månader var svenska Greta Thunberg en av världens mest kända och hyllade personer.

Efter flera månader på resande fot för FN:s klimattopp-möte, besök i Vita huset och annat, är 16-åriga Greta Thunberg tillbaka där det började. Idag sitter hon utanför riksdagen och strejkar, precis som när allt började.

16-åriga Greta Thunberg kan se tillbaka på 2019 som andra ser tillbaka på en livstid. På bara ett år har hon träffat Påven, hyllats av Dalai Lama, Barrack Obama, kungen och klimatkämpen Leonardo DiCaprio. Hon har dessutom stått upp mot en av världens mäktigaste personer – USAs president Donald Trump.

Greta Thunberg tillbaka utanför riksdagen

Under flera månader befann hon sig till havs för att ta den miljövänliga vägen till USA, men nu är hon hemma i Stockholm igen.

Gretas raketkarriär började med en strejk från skolan, och det är också så hon väljer att avsluta året. Idag sitter hon utanför Sveriges riksdag och strejkar, det visar hon med ett inlägg på Instagram.

Dela om du är en av de som vill hylla Greta för all fokus hon riktat mot klimatet under detta år.