16-åriga Greta Thunberg är äntligen hemma i Sverige igen – efter flera månader över Atlanten

Glad tillsammans med hundarna – hemma i Stockholm.
16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg har kommit tillbaka till Sverige efter flera månader på resande fot.
– Hemma! skriver hon på sociala medier.

Den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg har tillbringat de senaste månaderna i utlandet, bland annat när hon gjorde en uppmärksammad segling över Atlanten i slutet av augusti. Målet då var att komma till USA och delta i klimattoppmöten.

Därefter har hon bland annat utsetts till ”Årets person” av ansedda tidskriften TIME Magazine, och även varit i Spaniens huvudstad Madrid där det också pågick ett stort möte om klimatet med flera ledande politiker från hela Europa. I början av december nådde hon Portugals kust efter en tre veckor lång segling över Atlanten, från Virginia, USA.

Hyllades av kungen – hånades av Trump

Hon har under hösten också hunnit med att få kritik från tyska tågbolag, hyllats av kungen, hånats av USA:s president Donald Trump samt stöttats av förra presidentfrun Michelle Obama.

Men nu väntar lite välförtjänt ledighet på hemmaplan.

– Jag kommer att vara hemma till jul, och efter det tar jag ett semesteruppehåll igen man måste vila. Annars kan man inte göra det här hela tiden, säger hon till TT.

Greta Thunberg hemma i Sverige igen – tar julledigt

Och på tisdagen berättar Greta nu att hon äntligen är hemma igen! Hon poserar glatt framför en vy över Stockholm tillsammans med två glada och fina hundar!

”Hemma!” skriver hon till bilden som på bara en halvtimme fått över 200 000 personer att trycka på gilla-knappen.

Det officiella turismkontot för Sverige, Swedense, har välkomnat henne tillbaka med en kommentar till bilden: ”Härligt att se dig tillbaka på hemmaplan! Underbara hundar! Allt gott från oss”.

Nu önskar vi tillsammans Greta en riktigt fin jul och skön ledighet!

TV: Gretas bästa citat