Här är bilden på 3 kvinnliga piloter som avslöjar något om världen som är sjukt och måste förändras.

Här är en bild på tre leende piloter från flygbolaget Royal Brunei. Bilden har postats på Twitter av Femi Oke, en journalist på arabiska tv-bolaget Al Jazeera. Inga konstigheter så långt. Men bilden avslöjar något sjukt om världen. Kan du lista ut vad?  

Så här ser bilden ut.

De tre kvinnliga piloterna har precis landat i staden Jeddah i provinsen Mekka i västra Saudiarabien. Royal Brunei som de flyger för är den sydostasiatiska staten Bruneis nationella flygbolag.

Men när piloterna kliver av planet förändras deras tillvaro drastiskt.

I Saudiarabien får inte kvinnor köra bil. Eller det finns egentligen inte någon lag som uttryckligen förbjuder kvinnor att köra bil, men det finns djupt rotade traditioner och religiösa övertygelser som förhindrar det. Myndigheterna utfärdar inga körkort till kvinnor. Sweden abroad skriver att kvinnor inte heller får färdas i en bil annat än med en bror, make eller pappa. En inflytelserik präst i landet har sagt att kvinnor som kör förstör sina äggstockar och kan bli sterila, rapporterar SVT.

Här har de kvinnliga piloterna alltså precis landat ett flygplan – i ett land där de inte ens får köra bil. Tycker du också att detta är helt orimligt? Dela gärna vidare!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna