Här är vattenbehållaren som gör livet lättare för tusentals kvinnor och barn.

Tillgång till rent vatten borde vara en självklarhet för alla i hela världen, men tyvärr ser det inte så ut. Miljoner människor saknar tillgång till rent vatten och många tvingas också gå långa distanser för att få tag på vatten. Men då finns en så kallad hippo roller – ett slags tunna som fungerar som vattenbehållare – som underlättar livet för mängder av människor på avlägsna orter. Den gör det lättare att transportera vattnet på ett sätt som är skonsamt för kroppen.

Det är till stor del kvinnor och barn som har till uppgift att hämta vatten till familjen. Varje dag lägger kvinnor och barn i världen 140 miljoner timmar på att samla rent vatten, rapporterar Science Nature Page på Facebook.

Oftast använder kvinnorna och barnen hinkar som rymmer 20 liter vatten, som de sedan balanserar på huvudet. Men med en hippo roller kan de få med sig mer än 20 liter på en gång. Den går att fylla med upp till 90 liter. De kan också transportera den långa sträckor med mindre ansträngning, eftersom den går att rulla.

hipporoller2


Bildkälla: Facebook

I september 2015 hade 46 000 vattenbehållare distribuerats i områden i 20 olika länder.

Det ultimata vore så klart att alla hade tillgång till rent vatten direkt i kranen, men när det i dag inte finns möjlighet till det är denna hippo roller ett bra alternativ som underlättar livet för många.

Your idea doesn’t have to be complicated to be useful.

Posted by Hashem Al-Ghaili on Sunday, May 15, 2016

Dela gärna vidare för att stötta allas rätt till rent vatten!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna