Han använder sin pappas pengar för att försöka utrota världshungern.

De flesta av oss har nog en eller annan gång drömt om att leva ett liv i rikedom. Bo i stora vackra hus, åka på exotiska resor och ekonomisk trygghet resten av livet. Men de flesta av oss vet att det inte är detta som gör oss lyckliga i livet. Susie, Howard och Peter hade kunnat leva ett lv i lyx, som barn till Warren Buffett – en av världens rikaste personer. Men de har insett att de får ut så mycket mer av att ge – och är alla engagerade i välgörenhet. Nu vill Howard Buffett utrota världshungern, skriver Good News Network.  

Warren Buffett är en amerikansk investerare, affärsman och filantrop – som för tio år sedan skapade rubriker när han gav bort 37 miljarder dollar (cirka 296 miljarder kronor) till Bill Gates välgörenhetsstiftelse.

Han har också tillsammans med Bill och Melinda Gates skapat kampanjen ”The Giving Pledge”, som uppmanar rika personer att skänka bort delar av sina förmögenheter. En del pengar har gått till att finansiera stiftelser som styrs av Warren Buffetts barn.

Dottern Susie har skapat två stiftelser som hjälper barn och förbättrar kvinnors hälsa. Sonen Peter har en stiftelse som vill få slut på diskriminering och fattigdom bland unga flickor – och sonen Howard vill utrota hungern i världen.

Howard hade kunnat leva på sin pappas pengar men har i stället kämpat för att bli en framgångsrik bonde, skriver Good News Network. Nu vill han kombinera det med att stoppa världshungern. Han har skapat samarbeten med flera andra stiftelser och företag för att komma i gång.

Howard vill börja i Afrika söder om Sahara.

Hittills har man försökt bygga upp regionens lantbruk genom teknologi.

– Men tekniken kan inte få fram organiskt material. Den kan inte skapa jord. Det kan inte på något magiskt sätt skydda vattenkvaliteten. Det är bara en quick fix och Afrika behöver en långsiktig lösning, säger Howard Buffett enligt Good News Network.

Han jobbar i stället med att skapa hållbara bondgårdar som kan förhindra erosion, bevara jorden och återskapa jordbruksmark. Att förändra allt från grunden. Det kommer att gå långsammare än vad det gjorde för Indien under den gröna revolutionen på 60-talet, när nya jordbruksmetoder skulle hjälpa utsatta u-länder – men ska vara mer hållbart.

Nu tillbringar Howard Buffett 200 dagar om året på resande fot. Han bor och jobbar bland fattigdom och hunger i 154 länder – och driver fyra gårdar i Sydafrika där han testar sina teorier om hur man kan utrota hungern i Afrika.

Jag blir glad av att se att en människa som Howard – som har växt upp i en så pass mäktig och rik familj – väljer att spendera pengar på att hjälpa mängder med andra människor som inte har fötts med samma förutsättningar i livet. Det ger mig hopp! Dela gärna detta vidare för att uppmuntra Howards kamp.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna