Hon har Downs syndrom och är nu ansiktet utåt för en skönhetsprodukt.

Katie Meade, 32 år, är en speciell kvinna. Hon har inte bara deltagit i Paralympiska spelen och rest jorden runt. Nu är hon också modell. Den första kvinnliga modellen med Downs syndrom som är ansiktet utåt för en skönhetsprodukt, skriver Cosmopolitan. – Det är rätt coolt, säger hon till People Style.

Det är det amerikanska hårvårdsmärket Beauty & Pin-Ups som använder sig av den 32-åriga modellen med Downs syndrom. Katie Meade är ansiktet utåt för en produkt som heter Fearless hair rescue treatment.

När modellen avslöjades fick det stort medialt genomslag, skriver Aftonbladet på nätet.

Kenny Kahn, vd för företaget, kom att tänka på Katie när det var dags att hitta en modell. Han hade mött henne tidigare och visste att hon skulle vara perfekt som produktens nya ansikte.

– Beauty & Pin-Ups är en hyllning till kvinnornas kamp och vad som krävdes för att bli en pin-up 1935, och bär vidare budskapet på ett modernt sätt. Och direkt när vi kom på namnet ”Fearless” blev det väldigt enkelt, för Katie är orädd, säger vd:n till People Style.

Ett foto publicerat av Beautyandpinups (@beautyandpinups) Apr 1, 2016 kl. 4:58 PDT

Katie älskar Jennifer Lopez, som hon ser som sin stil- och skönhetsikon. Skönhetsintresset kommer också från familjen. Katie berättar att hennes systrar har lärt henne mycket.

Katie bryr sig dock om mycket mer än skönhet. Och hon vill inspirera folk.

– Folk ser mig för vem jag är. De ser mig inte för någon med ett handikapp, utan de ser min förmåga. Jag gillar att testa nya saker och inspirerar kvinnor att göra just det. Skönhet är för alla, säger hon till People Style.

Katie har tidigare tävlat i Paralympics och rest runt jorden för att bryta stigmat kring funktionsnedsättningar, skriver Aftonbladet.se.

Det är härligt med mångfald även inom skönhetsvärlden, och vi säger lycka till till Katie. Gilla gärna för att lyckönska du också!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna