Hon vill förändra hur kvinnor ser sina kroppar. Hennes starka film har berört en hel värld.

”Din kropp är inte en prydnadssak, det är ett fordon till dina drömmar!” Så skriver rörelsen Body image movement på sin Facebooksida. En rörelse som startades av fotografen och trebarnsmamman Taryn Brumfitt från Australien och som vill få kvinnor att älska sina kroppar för vad de är. Filmen nedan om vad hon står för har spridits över hela världen och berör fortfarande miljoner.  

”Du är fet och du är ful och du är äcklig”. Så brukade Taryn Brumfitt säga till sig själv när hon tittade i spegeln. Hon brukade gråta över sitt utseende och var på väg att göra både en bröstoperation och en fettsugning.

Nu älskar Taryn sin kropp – och vill få alla andra att göra det också.

För några år sedan blev hon erbjuden en bröstoperation och en fettsugning. Men så kom hon att tänka på sin dotter Mikaela. Hon tittade på när hon lekte och tänkte för sig själv:

”Hur ska jag kunna lära min vackra dotter att älska sin kropp om inte hennes mamma kan göra samma sak?”

Men Taryn ville känna på hur det var att ha den ”perfekta” kroppen. Så hon anmälde sig själv till en body building-tävling och tränade sig till en smalare kropp. Men ingenting förändrades. Hon kände fortfarande likadant för sin kropp.

Våren 2013 la hon upp en före- och en efterbild på Facebook. En något annorlunda sådan. Bilden visade Taryn före och efter hon fått barn och spreds över hela världen. Miljoner personer gillade bilden.

before-and-after-1800x934

Taryn och Body image movement vill få kvinnor att acceptera vilka de är och hur de ser ut, och få dem att se positivt på sina kroppar. Prioritera hälsa framför skönhet.

För ett par år sedan cirkulerade en film om Taryn och kvinnors inställning till sina kroppar, där hon hoppades kunna samla in pengar till en dokumentär som heter Embrace. Sedan dess har Taryn inspirerat mängder med kvinnor över hela världen. Hennes dokumentärfilm var i höstas klar för redigering och ska släppas i Australien och internationellt i år, skriver Herald Sun.

Här kan du se filmen som tog internet med storm för ett par år sen och som fortfarande berör kvinnor världen över. Dela den gärna vidare för att sprida budskapet att alla är bra som de är – oavsett hur de ser ut. Vi behöver inte mer kroppshets!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna