Jonatans starka inlägg om flickor på en bordell i Indien sprids nu som en löpeld på nätet.

”Snälla. Ta dig 5 minuter av ditt liv att läsa denna text. Jag har nämligen riskerat mitt liv för dessa 5 minuter.” Så börjar svenske Jonatan Alfvens starka Facebook-inlägg om en bordell i Indien. Han tar upp hur små barn tvingas locka upp män från gatan, hur flickor har våldtagits och skjutits till döds på bordellen. Det gör ont att läsa Jonatans ord. Jag känner mig maktlös, blir arg, uppgiven och ledsen när jag läser om dessa stackars flickor. Det går inte ens föreställa sig hur de har det. Men detta är en fråga viktig att uppmärksamma – så att fler flickor kan räddas undan dessa fruktansvärda förhållanden. Nu har tusentals personer sett inlägget. På ett knappt dygn har det gillats av över 17 000 personer, delats över 45 000 gånger och kommenterats över 2 700 gånger.

Jonatan Alfven jobbar för hjälporganisationen LoveNepal, som räddar flickor från sexhandel. I sitt Facebook-inlägg berättar han om hur han besöker ett enormt bordellområde i Indien. Flickor så unga som i tioårsåldern sälja och utnyttjas som sexslavar på bordellerna.

Jonatan ser namnet på en av bordellerna och reagerar. Så här skriver han:

”Av alla de hundra bordeller som finns i detta område, så är det exakt den bordell som en av våra räddade flickor kommer ifrån.

Jag vet att det är här inne som hon har våldtagits och misshandlats tusentals gånger. Det var även här inne som polisen vid tre tillfällen lurade henne. De lovade att hon skulle bli fri, men det slutade med att de istället våldtog henne. Vid ett annat tillfälle tröttnade bordellägaren på hennes tre vänner. Han sköt dem alla till döds. Framför flickan ögon. De ligger nu begravda under cementen på bordellen.”

Jonatan Alfven är väldigt aktiv på Facebook och försöker lyfta frågan om barnprostitution där. Vi har tidigare skrivit om honom och hur han engagerar sig för att rädda flickor undan sexhandel.

Bildkälla

240116_10151205467902183_1592715452_o

”Vi går upp en våning och möts av 20-30 utslagna flickor. Två av dem kommer fram och rör vid mig. Vad ska jag göra? Jag pekar ut en flicka. Hon greppar tag i min hand, och vi går in i en trång liten cell.

Hon låser dörren, och jag förklarar snabbt att jag inte är här av samma anledning som alla andra, utan för att jag bryr mig om henne. Hon förvandlas till en ängel under 20 minuter.”

Händelsen Jonatan nu har beskrivit i ett Facebook-inlägg utspelade sig i januari. För tillfället befinner han sig i Nepal, skriver Aftonbladet.se. Nu hoppas han att LoveNepal kan rädda flera av flickorna på bordellen han beskriver.

– Vi räddade en kvinna från exakt den bordellen för bara en månad sedan. Hon känner allt och alla på just den bordellen. Vi tror det kan vara till stor hjälp i hennes fritagning, säger han till Aftonbladet.se.

Med texten på Facebook hoppas Jonatan Alfven kunna sätt press på makthavare.

”Snälla, vi måste få till en förändring! Vi kanske inte kan stoppa våldtäkter eller prostitution, men vi kan definitivt sätta press på Indien, ”världens största demokrati”. Dessa bordellområden, med denna systematiska tortyr, MÅSTE FÖRSVINNA!”

– Jag menar vi kan rädda väldigt många barn. Det kan vi. Men vi måste ha hjälp i denna fråga. Jag tror Indien behöver få en knuff från övriga världen som säger ifrån att vi inte accepterar detta, säger Jonatan till Aftonbladet.se.

Här kan du läsa det starka inlägget i sin helhet. Dela gärna denna viktiga information vidare!

Snälla.

Ta dig 5 minuter av ditt liv att läsa denna text.

Jag har nämligen riskerat mitt liv för dessa 5 minuter.

Jag…

Posted by Jonatan Alfven on Tuesday, April 5, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna