Karin och Josefin fick vykort från homofob – nu hyllas deras briljanta svar av tusentals

Efter att Karin och Josefin Juvelius varit med i lokaltidningen trillade det ner ett vykort i parets brevlåda. 

En anonym homofob hade skrivit ett argt brev till paret – men det är deras klockrena svar som nu hyllats av tiotusentals.

– Vi är inte de enda som får skit i brevlådan, och andra får mycket värre skit än vi fått. Vi har privilegiet att vara trygga i oss själva, och ville göra den här poängen för att vi kan. Då gör vi nånting för att sprida lite positiv energi och hjälpa andra, säger Karin till Aftonbladet.  

 

Så här stod det på kortet, som inte hade någon avsändare utöver namnet ”Elvira”: 

”Flator och bögar borde INTE få skaffa gemensamma barn! Sänder helt fel signaler! Barn ska ha en PAPPA och en mamma. Inget annat. För övrigt hur kunde ni hitta ett sånt korkat namn som Juvelius? Hälsningar Elvira”.

– Jag blev full i skratt till en början när hon läste upp vad som stod. Det är så himla löjligt, men ändå lite fascinerande. Det här är första gången vi fått någon reaktion på att vi är två tjejer som lever tillsammans, säger Karin till Aftonbladet

Efter det att brevet landade i parets brevlåda bestämde de sig för att svara. Nu hyllas deras öppna brev på Facebook av tusentals. Så här svarade de: 

”Du skriver att flator och bögar INTE borde få skaffa gemensamma barn.
Ja, alltså vi håller med! Det blir lätt riktigt dålig stämning om en flata plötsligt går och skaffar ett gemensamt barn med en bög helt utan flatans frus vetskap. Tänk vilket triangeldrama, my gosh (…). Det är helt okej att känna sig vilsen och osäker och det är så lätt ta ut sin egen frustration på sin omgivning i de pressade lägena. Det i sig är ett jättevanligt problem och du ska veta att du inte är ensam.
Vill du prata om dina bekymmer kan vi gärna tipsa om en samtalskontakt – hör gärna av dig igen i så fall så slussar vi dig vidare till trygga öron som lyssnar.
Du är bra som du är, Elvira! Med eller utan efternamn! Sluta aldrig kämpa.”

Tiotusentals har gillat och delat inlägget. 

– Det är kul att poängen nådde fram. På ett litet troll finns det tusen fina människor som stöttar, säger Karin.

– Vi är inte de enda som får skit i brevlådan, och andra får mycket värre skit än vi fått. Vi har privilegiet att vara trygga i oss själva, och ville göra den här poängen för att vi kan. Då gör vi nånting för att sprida lite positiv energi och hjälpa andra.

Nu hjälper vi Karin och Josefin att nå ”Elvira” genom att dela detta vidare på Facebook!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna