Kassörska hyllas efter att ha hjälpt en mamma med två autistiska döttrar som bröt ihop i affären.

Det är inte helt lätt att gå till affären och handla med sina småbarn. Tänk då om barnen dessutom är blinda – och har autism. Så är fallet för mamman Amanda Wilkins, som var och handlade med sina två barn i en affär i Storbritannien när båda två bröt ihop. Då tog kassörskan beslutet att hjälpa till – i stället för att döma. Nu hyllas hon av hundratusentals på Facebook.

Amanda Wilkins var i en affär i engelska Basingstoke med sina två döttrar i helgen. Det är inte helt enkelt att handla med dem eftersom båda är blinda och har autism, skriver mamman på affärens hemsida.

Vid kassan bröt båda barnen ihop. Men i stället för att döma mamman – eller barnen – hjälpte kassörskan till. Hon lät en av döttrarna scanna varor för att distrahera henne.

Nu vill Amanda Wilkins tacka kassörskan och har skrivit ett inlägg på affärens Facebooksida. 504 000 personer har gillat inlägget sedan i lördags, och kassörskan som heter Lin har hyllats av mängder med människor.

Så här skriver Amanda Wilkins:

”Jag skulle vilja ge ett stort tack till damen i fotot som hjälpte mig på Morrisons i Basingstoke i dag. Jag har två barn som är båda registrerade blinda och också autistiska. Som du kan tänka dig är det inte lätt för mig, och vid kassan bestämde sig båda flickorna för att bryta ihop men den här väldigt snälla kvinnan bestämde sig för att hjälpa till i stället för att döma. Det händer inte ofta!”

13151461_10154214444527174_4823108676229778917_n

”Hon distraherade en av mina döttrar genom att låta henne scanna alla varor. En dröm gick i uppfyllelse för Holly som verkligen älskar att leka ”affär”. Det smälter mitt hjärta att möta människor som är beredda att gå den där extra milen, och små handlingar av godhet gör stor skillnad i min värld. Jag hoppas att detta når kassörskan och att hon får veta hur mycket vi uppskattar vad hon gjorde.”

Chefen Simon Nellis såg inlägget och svarade att Lin kommer att hamna på en hyllningsvägg i butiken. Dessutom berömmer en talesperson från huvudkontoret Lins handling:

”Lin är en stor förebild för alla här på affären. Det är fantastiskt att något litet kan göra en stor skillnad för andra och det är härligt att höra att en av dina döttrars drömmar ha slagit in tack vare denna godhjärtade gest”, säger en talesperson enligt Aftonbladet.se.

Här kan du läsa inlägget i sin helhet. Det visar hur mycket en liten gest kan betyda för en annan människa. Dela gärna vidare!

I would like to say a massive thank you to the lady in the photo ( sorry didn’t see her name) who helped me today at…

Posted by Amanda Wilkins on Saturday, May 7, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna