Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Mobbarna slängde döva pojkens väska i toaletten – då tvingas mamman till beslutet som ingen borde behöva ta

Alex Hernandez varit döv sedan han var ett år gammal. På grund av sin hörselapparat och sina ärr har han mobbats hela sitt liv.

Nu har en traumatisk händelse i Burke High School, där Alex Hernandez går, fått samhället att koka. 

En dag upptäckte Alex att hans ryggsäck med medicin, batterier till hörselapparaten, läxor, pengar och skolmaterial var försvunnen.  När en lärare gick igenom övervakningskameror såg de hur två tonårspojkar tagit ryggsäcken och dumpade den i en toalett. 

”Eleverna verkar tycka det är okej att mobba en döv klasskamrat, men det är det inte. Det är verkligen inte OK att trakassera någon som är rörelsehindrat, döv eller hörselskadade. Eller någon annan för den delen”, säger Alex. 

Bilden av hans förstörda ryggsäck i toaletten snabbt fick snabbt stor spridning. Det var då folk reagerade på ett hjärtvärmande sätt. 

Människor från hela världen, både hörselskadade och andra, visade sitt stöd. Främlingarna startade en insamling för att samla ihop pengar till en ny ryggsäck åt Alex. 

”Jag vill tacka alla mina vänner och de som skrev till mig för att stötta mig. Det gör mig väldigt glad. Det får mig att känna mig mindre ensam”, säger Alex. 

Ändå tvingades Alex mamma ta ett tufft beslut, som ingen förälder ska behöva göra. Tillsammans bestämde familjen att det var bäst om Alex bytte skola. Miljön på Burke High School var helt enkelt inte säker längre.

Vad han inte tänkte på var att det fanns massor av människor där ute som fortsatte att stötta honom. Flera elever vägrade att gå tillbaka till Alexs skola efter det som hände. 

Skolan såg allvarligt på händelsen, Alex och hans mor tror att genom att dela sin historia kan de förhindra att det händer att någon annan.

”I dag var min unge – men det kan hända alla”, säger hans mamma.

Dela gärna denna historie vidare om du också anser att det är mobbarna som bör byta skola – inte den utsatte.