Nu har William fått praktikplats – tack vare storebrorsans kärleksfulla gest

Tänk vad mycket något så litet som ett Facebookinlägg kan betyda. När William Gårdeman, som är 20 år och har Downs syndrom, inte lyckades hitta någon praktikplats bestämde sig storebrorsan Charles för att ta saken i egna händer. Han postade ett inlägg på Facebook och förklarade situationen.

Omedelbart började erbjudanden från hela landet strömma in – och nu har William fått klart med praktikplats.

– Jag har världens bästa storebror, säger William till Expressen.

20-årige William läser på gymnasiesärskola i Stockholm och när det var dags för praktik stötte William på problem. Trots ihärdiga försök lyckades han inte hitta en plats att praktisera på. En frustrerad storebror agerade omedelbart och skrev ett inlägg på Facebook.

”William är 20 år och har downs syndrom. Han har lätt till skratt och har lika mycket energi som jag, han vill inget hellre än att få bli vuxen och få börja arbeta! Just nu läser han sitt sista år på gymnasiesärskolan inriktning häst och hund, och det är nu dags för praktik innan han tar sig ut i det riktiga arbetslivet. Ex på jobb skulle kunna vara mataffär (plocken), café, lunchrestaurang (duka av, städa mm) hunddagis, häststall, idrottsanläggning, parkskötsel, vaktmästeri, kanske fotomodell, etc!”, skriver Charles Gårdeman på Facebook.

william2
Facebook

Inlägget som storebror Charles skrev när William inte kunde få praktikplats engagerade tiotusentals svenskar. Drygt två veckor senare har William nu fått praktikplats på ett kafé och ett gym.

– Jag har världens bästa storebror. Man fattar inte riktigt, det är helt sanslöst, säger William till Expressen.

Gensvaret på Charles kärleksfulla inlägg om sin bror har också träffat brödernas mamma Isabella Gårdeman, 55, rakt i hjärtat.

– Han har drömmar och en härlig drivkraft. Gensvaret nu är verkligen häftigt, det ligger rätt i tiden, säger hon till Expressen.

Sånt här ger mig hopp om mänskligheten. Lycka till på din praktikplats, William! Vi håller tummarna för dig.