Nu hyllar vi denna restaurangägare som ger gratis mat till hemlösa.

Restaurangägaren Parkash Chhibber vet hur det känns att vara hungrig. För flera år sedan hade han inget jobb och en specifik kväll hade han och hans fru varken mat eller pengar att köpa mat. Numera driver han restaurang i Kanada och klarar sig finansiellt. Men det gör honom ont att se hungriga människor eftersom han vet hur det känns – och därför har han tagit ett fint initiativ för att mätta några av stadens magar. – Jag har sett nog med hunger, säger han till Huffington Post.  

Parkash Chhibber är från New Delhi i Indien, där han också var i restaurangbranschen. 1992 gifte han sig med sin fru Chanchal och allt var bra, de var lyckliga. Men efter tre månader vände allt, när Parkash blev påkörd av en bil och skadades allvarligt. Han blev sängliggande i två och ett halvt år och blev av med sitt jobb, skriver Huffington Post.

Ett tag var det så illa att han och frun varken hade pengar eller mat. Men så bestämde sig Parkash för att han ville ha ett nytt liv och flyttade till Kanada 2005. Fyra år senare kom också hans fru och deras två barn.

Bildkälla

12339649_924278717608391_8590619826015465002_o

I Edmonton i Alberta driver nu familjen restaurangen Indian Fusion sedan 2009.

Parkash lider med de som är hungriga och bestämde sig för två år sedan för att ge bort gratis mat till dem som inte har råd att köpa den själva. För ett halvår sedan satte han upp en skylt för att göra det hela tydligare.

Bildkälla

jWJplia

På skylten står det:

”Kära vänner, om nu är hungriga och inte har pengar att betala med, ring bara på klockan nedan eller kom in för ett gratis mål mat eller kaffe när som helst.”

Nedan finns ytterligare en skylt, som erbjuder ett vegetariskt och ett icke-vegetariskt alternativ. På så sätt slipper hemlösa och andra behövande personer tigga pengar eller mat på gatan – det är bara att kliva in på restaurangen.

Parkash Chhibber säger att han har massa mat att avvara och att han inte skadas finansiellt av att bjuda hungriga på middagar. Det varierar hur många som dyker upp, det kan vara allt från noll till tio. Men Parkash skulle gärna nå ut till fler.

Ett riktigt fint initiativ av denna restaurangägare. Kanske något för fler svenska restauranger att ta efter? Gilla gärna om du håller med!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna