Regnbågsmönstrade brevlådor sätter färg på Stockholm för att uppmärksamma allas lika värde.

Stockholm city har blivit mer färgglatt. I samband med att Postnord har börjat sälja ett pridefrimärke har nu också några postlådor i Stockholm bytt färg – från blåa och gula till regnbågsfärgade.

Sedan några dagar tillbaka ser några brevlådor något annorlunda ut. Det rör sig om totalt sex stycken brevlådor på olika platser i Stockholm city, skriver Metro.

Anledningen till detta är att Postnord sedan den 4 maj säljer ett så kallat pridefrimärke. Genom frimärket vill man framhålla allas lika värde, och spegla dagens Sverige ”där mångfald är en självklarhet”. Med frimärket går det skicka ”fysiska kärlekshälsningar till hela världen”.

De regnbågsfärgade brevlådorna är till för att uppmärksamma de nya frimärkena, skriver Metro. De kommer att lysa upp Stockholm city med sina nya färger fram till den 14 maj.

En del tror säkert att brevlådorna har att göra med att Eurovision är i stan, och enligt Anne Jiremar på Postnord har man dragit lite nytta av att tävlingen äger runt samtidigt, berättar hon för Metro.

Det är bra att Postnord vill uppmärksamma allas lika värde, som borde vara en självklarhet. Dela gärna vidare om du håller med!

Heja posten!

Posted by Metro Sverige on Tuesday, May 10, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna