SD:s krav: Förbjud slöjor i skolan

Slöjförbud i skolan, det är ett förslag från Sverigedemokraterna i Malmö, som anser att det är en nödvändig åtgärd för att bekämpa ojämställdhet och förtryck, menar partiet.

– […] Det handlar också om att barn ska få möjligheten att vara barn och att samhället måste stå upp för våra grundläggande och traditionella värderingarsäger Magnus Olsson, gruppledare för Sverigedemokraterna i Malmö, i pressmeddelandet enligt Expressen.

Sverigedemokraterna i Malmö menar att slöjan symboliserar ojämställdhet mellan könen, och att den borde förbjudas i skolorna för att motverka hedersförtryck och tvång.

Magnus Olsson (SD) är en av de som är drivande i frågan, och har tillsammans med partikollegan Nima Gholam Ali Pour (SD) tagit fram en motion till kommunfullmäktige, där förlaget lyder: Totalförbjud slöjor i skolorna.

Foto: Johan Nilsson/TT

Ville förbjuda slöjor och halalslaktad mat

Enligt Expressen ska SD inspirerats av Sara Mohammad, grundare för GAPF (Glöm Aldrig Pela och Fadime), och integrationsplanen i Staffanstorps kommun, där man vill förbjuda slöja för barn upp till sjätteklass, samt förbjuda halalslaktad mat i skolan.

SD vill införa slöjförbud i skolan.
Foto: Mads Claus Rasmussen

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.