Sexåriga flickan hittad våldtagen och mördad på soptippen – nu rasar en hel värld

Sexåriga Zainab Ansari lämnade sina släktingars hem för att gå till skolan.

Men hon tog sig aldrig fram till skolan och försvann spårlöst.

Efter flera dagars intensivt letande har hon nu hittats död.

Polisen uppger att hon våldtagits och blivit strypt till döds.

AP Photo/K.M. Chaudary

Den fruktansvärda händelsen om den sexåriga flickan Zainab Ansari i staden Kasur, Pakistan, skakar nu hela världen. Det var i slutet av förra veckan som hon lämnade sina släktingars hus för att gå till skolan. Hon bodde där tillfälligt då hennes föräldrar var borta på pilgrimsresa. Men flickan kom aldrig fram till skolan och efter flera dagars sökande hittades hon livlös på en soptipp. Hon hade våldtagits och blivit strypt till döds.
– Det är som om världen har tagit slut… jag har inga ord, säger pappa Ameen Ansari till BBC.

Gärningsmannen fångades på övervakningskamerorna

Polisen har nu släppt övervakningsbilder som visar när flickan tar sig från hemmet med en okänd man i hand. Han är nu efterlyst och jagas av hela Pakistan.

Zainabs far är mycket kritisk till polisens agerande.
–  Om polisen gjort sitt jobb hade de hittat henne så snart de fick tag på övervakningsbilderna, säger Ameen Ansari till BBC.

Våldsamma protester mot polisens agerande

Händelsen har lett till våldsamma protester i runtom i landet. Regeringsbyggnader och polishus har satts i eld och blivit utsatta för stenkastning.

Fallet med Zainab är inte det första i staden. På de två senaste åren har totalt 12 liknande fall inträffat i Kasur.

Efter mordet på Zainab har det startats en stor diskussion gällande våldsbrott mot barn, och i nationell TV presenterade nyhetsankaret Kiran Naz nyheterna med sin lilla dotter i knät.
– I dag är jag inte Kiran Naz utan en mamma, det är därför jag sitter här med min dotter. De små kistorna är de tyngsta och hela samhället tyngs ner av vikten på Zainabs kista, sa hon i sändningen.

TV
Twitter