Han föddes 4 månader för tidigt. 11 år senare berättar mamman något som får tårarna att rinna nedför min kind.

Att se sitt eget barn mobbas av sina klasskompisar, som egentligen är de som ska leka med honom och ge honom en rolig barndom, måste vara fruktansvärt. Jag får ont i hjärtat bara jag tänker på det. Och det är precis vad MaryAnn Parisi från Connecticut i USA fick. Ont i hjärtat. När hon fick veta att hennes älskade son mobbades blev hon arg och satte ner foten. Nu hoppas hon att hennes Facebookinlägg ska spridas och inspirera till vänlighet och respekt. Vi sluter upp bakom MaryAnn Parisi och delar hennes budskap – mot mobbning och för respekt.

MaryAnn Parisi, 36, har tre barn varav ett är 11-årige Michael. Michael har mobbats av sina klasskamrater som bland annat sparkar på hans stol, säger fula ord till honom och säger åt honom att ”hålla käften”. Han har sagt att han är okej med det. ”Det är okej, jag vänjer mig” har han sagt till sin lärare, berättar mamman för ABC News.

Att sonen kände sig okej med mobbningen gjorde att mamman mådde fruktansvärt. Inget barn ska någonsin behöva vänja sig vid mobbning.

– Att retas är inte okej. Det är inte acceptabelt och man vänjer sig inte vid det, säger hon till ABC News.

När hon fick höra av lärarna att det hade blivit värre blev hon väldigt arg. Hon ville bara skydda sonen men tänkte efter en extra gång och bestämde sig för att koncentrera ilskan i ett Facebookinlägg.

I inlägget berättar hon hur svårt Michael har haft det. Hur han föddes efter bara 26 veckor. Att hans biologiska mamma dog när han bara hade levt i ett halvår. Hon berättar att han inte lärde sig gå förrän han var tre år, att han fick tänder sent och alltid har varit efter i utvecklingen.

Bildkälla

12508761_10205138373888866_966339986636546776_n

”Men han älskade. Åh, hur han älskade. Än i dag är hans leende det bästa någonsin. Det finns inte en enda person han inte gillar eller älskar, inklusive dem som plågade honom i dag. Han förlåter och ärligt, han glömmer också. Det finns inget dömande hos honom. Jag strävar efter att bli mer som honom varje dag men jag når inte ända fram”, skriver MaryAnn Parisi i Facebookinlägget.

”Ni behöver inte tycka om honom, men ni måste respektera honom. Han är en kämpe, och det är en väldigt liten del av hans historia. Dela, lär, väx. Det viktigaste är att respektera dem runt omkring, och du vet aldrig vad de har gått igenom.”

Bildkälla

923517_10205138374128872_4713858450703579528_n

Det har strömmat in kommenterar och fina ord efter att MaryAnn Parisi skrev inlägget. Hon hoppas att det ska inspirera till vänlighet och respekt.

Här kan du se vad MaryAnn skrev i sin helhet. Dela gärna om du vill vara med och sprida budskapet.

This might be long winded. I apologize for that. We all have children in our lives in some way or another, I challenge…

Posted by MaryAnn Parisi on Monday, January 11, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna