Tummen upp: Rebecka och Elin delar ut julklappar till ensamma och fattiga

Nu är det inte länge kvar till jul, högtiden då vi samlas med våra nära och kära för att äta gott och umgås. Men det är inte alla som har någon att spendera julen med – och ibland blir vi kanske för upptagna av oss själva för att märka det. Det finns mängder av ensamstående och fattiga människor som har det extra jobbigt kring julen.

Det är Rebecca Sandström, hennes syster Veronica, Sofia Bredberg och Cecillia Dahlin fullt medvetna om. Därför har de bestämt sig för att agera – och dela ut mat och julklappar helt gratis på sin fritid till behövande i Nyköping och Oxelösund. Det berättar Södermanlands Nyheter.

– Livet blir ju inte alltid vad man har tänkt sig för många. Det handlar om vanliga svenskar som har det tufft, i flera fall ensamstående personer. Vi har bland annat hjälpt ett 80-årigt par och den allra yngsta är en bebis på fyra månader. Man vet ju själv hur det kan vara, vi har också varit ensamstående och suttit själva på jul, säger Rebecca till Södermanlands Nyheter.

Det är med den varma inställningen och medmänskligheten i ryggen som de fyra Nyköpingstjejerna bestämt sig för att agera. På sin fritid åker de nu omkring och delar ut mat och julklappar till ensamma och fattiga i Nyköping och Oxelösund. Det är svårt att få tiden att räcka till, men för den goda sakens skull och för att inspirera andra att göra goda gärningar i jul tycker de att det är värt pusslandet.

– Folk blir jätteglada när vi kommer hem till dem. Det är 12 familjer som ska hinnas med i dag, berättar Rebecca och fortsätter:

– Vår enda oro är väl att det här drar iväg och blir ohanterligt för oss. Vi vill understryka att vi absolut inte gör detta för oss själva utan för att hjälpa och inspirera andra.

Det här är inget annat än hjärtevärmande. Nu tycker jag att vi hyllar tjejerna för deras initiativ, det är ju så många ensamma i Sverige som blir bortglömda på julen.

Dela gärna för att visa dina nära och kära att julen firas med hjärtat, och inte med plånboken!