Underklädesföretag ser resultat efter att ha slutat retuschera modeller.

I nästan all reklam är modellerna rejält photoshoppade till perfektion. Perfekt hy, smal figur, inga skavanker. Det skapar ett orealistiskt ideal, framför allt bland unga tjejer. Ett amerikanskt underklädesföretag har gjort uppror mot att allt ska vara så tillrättalagt och orealistiskt hela tiden – och bojkottat photoshoppade modeller i sina annonser. Nu har detta gett resultat för företaget. De har ökat sin försäljning rejält.

2014 lanserade företaget American Eagle’s Aerie en banbrytande kampanj. Underklädesmärket bestämde sig för att bara ha med modeller som inte har photoshoppats i sina annonser. Tanken var att utmana ”supermodellstandarden”, skriver Huffington post.

Ett foto publicerat av aerie (@aerie) Maj 18, 2016 kl. 10:02 PDT

Kampanjen gick under namnet #AerieReal och menar att ”den verkliga du är sexig”.

Ett foto publicerat av aerie (@aerie) Mar 9, 2016 kl. 6:59 PST

Nu har kampanjen gett resultat – rejält. I alla fall om man ser till företaget och dess ekonomi. Enligt Huffington Post ökade märkets försäljning med 20 procent under räkenskapsåret 2015. Och succén ser inte ut att avta: under det första kvartalet 2016 ökade försäljningen med 32 procent. Det överträffar analyserna med råge.

Ett foto publicerat av aerie (@aerie) Mar 5, 2016 kl. 6:01 PST

Jag tycker fortfarande att modellerna ser rätt ”perfekta” ut, men det hela är ett bra initiativ och ett steg i rätt riktning. Nu hoppas vi att fler företag följer efter!

Ett foto publicerat av aerie (@aerie) Maj 12, 2016 kl. 7:42 PDT

Förhoppningsvis ger kampanjen även resultat bland flickor och kvinnor när de slipper matas med orealistiska ideal stup i kvarten.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna