Nästan 100 kr för 1 liter vatten – nu uppmanar Ulf Elfving till bojkott av hutlösa priserna

”Tycker du att mellan 64 och 92 kronor är ett skäligt literpris för dricksvatten? På Arlanda tycker man det”, skriver den legendariske radioprataren Ulf Elfving i ett upprop på News55. Han villl att alla som anser att literpriset för dricksvatten inte är rimligt sprider hans ord – och omedelbart bojkottar vattenflaskorna.

På Arlanda trängs alla typer av människor. Alla typer av människor som har olika mål och inställning till sin kommande flygresa. Vissa ska på charterresa med familjen medan andra kanske helt enkelt är på plats för en snabb affärsresa. Oavsett kategori så är det orimligt att betala uppemot 100 kronor per liter för dricksvatten.

Tänk er för den barnfamilj som sparat i evigheter som bara ska ha lite vatten, och då måste betala dessa summor? Och tänk er den pensionär som använder sina sista slantar till en resa med nära och kära?

Folkkäre radioprataren och journalisten Ulf Elfving, 74, har ställt sig dessa frågor. Och han har fått nog!

Wikimedia

I ett inlägg på News55 uppmanar han nu till bojkott mot dricksvattnet på Arlanda.

”Den som kommer till flyget och vill ha ett glas vatten blir nästintill rånad. Flaskvattnet kostar i stort sett lika mycket i alla kiosker och serveringar”, skriver han.

Han påpekar också det faktum att alternativen för den som inte kan tänka sig betala de hutlösa priserna, är nästintill noll.

”Är det ägarintressena som också har bestämt att man ska göra det så svårt som möjligt för folk att dricka vatten på toaletter och tvättrum? Det finns nämligen inga muggar på muggen (ursäkta…), vare sig av plast eller papper, så den törstige får vackert stoppa ner huvudet i tvätthon och försöka dricka ur kranen”, skriver Elfving på News55.

Jag tycker att Ulf Elfving har helt rätt. Det är fullständigt orimligt att man måste betala så mycket pengar för lite dricksvatten.

Nu delar vi detta upprop och visar att vi står bakom Ulf Elfving i hans bojkott!