11-årige Erik fick inte gå på toa för sin lärare – kissade på sig inför hela klassen

Läraren vägrade låta 11-åriga Erik lämna klassrummet för att gå på toaletten. Erik var så kissnödig så att han till slut kissade på sig – men inte ens då fick han gå ifrån klassrummet.

Pojken tvingats då gå fram till läraren och berätta vad som hänt så att alla andra elever hörde. 

Nu rasar föräldrar över hela värden över händelsen och skolan. 

Erik hade inte hunnit gå på toaletten innan lektionen, eftersom eleverna har så kort tid på sig. 

– Vi har bara fyra minuter på oss mellan lektionerna, säger Erik Orozcu som går i 6:e klass i en skola i Las Vegas, USA, till tv-kanalen KTNV.

När han berättade för läraren att han var kissnödig och ville gå på toaletten fick han ett bestämt nej från läraren. Då hände det som inte får hända. Erik kissade på sig.

Återigen frågade Erik om han kunde gå ut, den här gången för att tvätta av sig. Men läraren verkade inte förstå vad som hänt och vägrade släppa ut honom från klassrummet.

– Jag önskar att jag var där. Jag skulle ha kissat på mig också så han hade sluppit vara ensam, berättar Eriks pappa.

Till slut tvingades Erik vandra genom hela klassrummet och berätta att han haft en olycka. Först då släppte läraren ut honom – och skickade honom först till rektorn och sedan till skolsköterskan. Där fick han sedan sitta i sina blöta byxor och vänta på sin mamma.

– När hon kom till skolan satt han där i sitt eget urin, alldeles blöt och tillintetgjord, för alla kunde se honom där, berättar hans pappa.

Föräldrarna har nu valt att gå ut i media och berätta om händelsen för att det inte ska drabba fler barn. När tv-kanalen pratar med barnen på den aktuella skolan berättar de att detta har hänt tidigare. Tre andra barn vittnade om att de haft liknande olyckor och blivit behandlade på samma sätt.

Lärarna på skolan har nu fått order om att låta alla barn gå på toaletten när de behöver. Jag hoppas verkligen att de följer det! 

Att inte låta barn gå på toaletten är inte bara elakt – det är dessutom farligt. Jag är glad att föräldrarna gick ut och berättade om vad som skedde på den här skolan, så att det uppmärksammas och förhoppningsvis inte händer igen.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna