11-åringen smygfilmar lärarens mobbning i klassrummet. Men rektorns svar chockar alla.

11-åriga Brianna Cooper stod inte ut med att bara se på när hennes klasskamrat blev mobbad av deras lärare. Så hon bestämde sig för att försöka göra något åt det. Men hjälp av sin mobiltelefon lyckades hon spela in ett samtal när läraren mobbade eleven i klassrummet – men rektorns reaktion när hon spelade upp inspelnigen var inte alls den hon hade förutsett. 

Nu blir nämligen Brianna straffad för att ha satt dit den elaka läraren.

Det hade hänt flera gånger. Briannas lärare var elak mot en av eleverna i klassen och mobbade denne för sin storlek.

”Största ungen i femte klass och du beter dig som den minsta. Jag undrar hur din mamma ser ut” sa hon bland annat.

Men läraren gav sig inte där, utan passade även på att hota eleven:

”Låt inte storleken lura dig. Jag kan krossa dig.”

Allt detta fastnade på Briannas videoinspelning som hon gjorde med sin telefon under lektionen. Efteråt gick hon till sin andra lärare och berättade vad som hänt och spelade upp filmen. Som tur var ledde detta till att den elaka läraren fick sparken. 

Men Brianna fick inte någon beröm för att ha berättat om lärarens mobbning. Tvärt om. Hon blev kallad till rektorns kontor och sedan avstängd från skolan i fem dagar som staff för att ha spelat in läraren.

I Florida är det nämligen olagligt att spela in någon utan dennes vetskap i en privat miljö, och enligt skolan så är klassrummet en privat miljö.

Briannas mamma Cassie är upprörd över hur skolan behandlat dottern. En 11-åring kan för det första inte förväntas ha koll på vilka lagar och regler som gäller för inspelningar i klassrum – och dessutom borde hon ha beröm för att hon sa ifrån när en lärare behandlade en elev illa.

Genom att straffa Brianna sänder man helt fel budskap till andra elever menar Cassie. Nu kommer kanske ingen våga säga ifrån nästa gång en lärare beter sig illa.

Här nedan kan du höra inspelningen och se en intervju med Brianna och hennes mamma.

Jag tycker i alla fall att det var bra gjort av Brianna att spela in lärarens mobbning. Lärare ska föregå med gott exempel och inte mobba sina elever.

Vad tycker du om skolans reaktion på Briannas inspelning? Dela gärna den här artikeln och berätta vad du tycker!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna