12 500 svenskar hjälpte 3-åriga Cajsa att hitta sin försvunna blodsockermätare.

3-åriga Cajsa har nyligen fått diabetes och går därför runt med en blodsockermätare på kroppen. Men när Cajsa i lördags var och lekte på Busfabriken i Norrköping så råkade hon olyckligt nog tappa den. Cajsa kunde inte minnas vart den hade försvunnit och trots att familjen letade och letade så lyckades de tyvärr inte hitta mätaren igen. Då vände de sig mot sociala medier – och snart strömmade hjälpen in från alla möjliga håll. Tack vare alla hjälpsamma medmänniskor där ute skulle också historien få ett lyckligt slut.

Det var moster Veronica Fors som kom på idén att göra en efterlysning på Facebook för att se om det kunde ge resultat. I inlägget skrev hon följande:

”Är det möjligtvis någon som varit på busfabriken i Norrköping idag o råkat se denna lilla dosa(en liten blodsockermätare till en 3 åring) liggande någonstans?????????? Snälla dela så fler ser!!!”.

Och där ute fanns det gott om folk som ville se till att Cajsa skulle få tillbaka sin blodsockermätare. Facebook-inlägget tog fart direkt och hjälpsamma svenskar har nu delat vidare inlägget 12 700 (!) gånger.

– Det har kommit massor med mail! Även folk som bor ganska långt härifrån har engagerat sig, det är verkligen jättekul, säger mamma Caroline Sandberg till Norrköpings Tidningar.

Bland alla mejl i inkorgen dök det upp tips på att mätaren hade setts vid en rutschkana på Busfabriken. På söndagen åkte familjen tillbaka – och snart fick de ett glädjande besked.

”Hoppas alla underbara människor ser detta nu!!! Den är återfunnen!! Jag, kusinen Evelina o pappan till 3 åringen åkte till busfabriken idag igen o pappan fann den! Tack alla fantastiska människor som hjälpt till!!”, skriver Veronica Fors på Facebook.

Är det möjligtvis någon som varit på busfabriken i Norrköping idag o råkat se denna lilla dosa(en liten blodsockermätare…

Publicerat av Veronica Fors den 5 mars 2016

Bildkälla utvald bild: Caroline Cajsa Sandberg/Veronica Fors (Facebook)

Det är underbart att vi har så många fina och hjälpsamma medmänniskor där ute och att sprida meddelanden vidare på sociala medier kan verkligen göra stor skillnad. Dela gärna vidare det här inlägget om du också tycker att vi ska hjälpas åt för att göra underverk.