12-åringen hånades för att vara “bög” i skolan. Hans svar? Klockrent!

Skolan är, och har säkert alltid varit, en tuffare plats än vad vi vuxna tänker på alla gånger. Även om det inte alltid handlar om ren mobbing så tror jag de flesta av oss bär med oss erfarenheter kring hur det känns att bli retad. Eller så kanske vi till och med var den som retade. Oavsett vad är det inte alltid enkelt att stå upp och säga ifrån. 12-årige Sebastian Holmström har dock inga som helst problem med just det. Trots sin ringa ålder lyckades han med en mening sätta en skolkamrat på plats när denne försökte jävlas med honom genom att kalla honom bög. Inte nog med det, han lyckades också göra ett fint ställningstagande för att ingen ska behöva bli ifrågasatt oavsett vilken sexuell läggning man har eller inte har. Historien har nu fått rejäl spridning i sociala medier, efter att hans mamma skrivit om den på Twitter. Jag tycker Sebastian verkar vara en störtskön kille som förtjänar en applåd!

Det hela började med att han, tillsammans med några kompisar, lyckades lura hans mamma att få släpa ut vatten på gården för att ha vattenkrig.
När de kom in igen visade det sig att de hade färgat Sebastians hår rosa. De skojade om det hela och 12-åringen var nöjd med sin nya hårfärg.

Dagen därpå kom en av hans jämnåriga skolkamrater fram till honom, för att försöka hoppa på Sebastian genom att kalla honom ”bög”. Sebastian hade dock svar på tal:
”Vad har du med det att göra? Är du intresserad av mig”

Sebastians mamma Maria berättar för Aftonbladet att pojken då svurit och gått därifrån direkt. Dagen därpå lämnades Sebastian ifred.

Efter att Maria valt att berätta om händelsen på Twitter har historien fått rejäl spridning och hennes inlägg har gillats och delats av tusentals.
– Det var någon som skrev att ”Så där svarar inte ett barn”. Men det beror nog på hur mycket man pratar om sådana saker hemma. Alla barn behöver öppna samtal om sådant här, säger Maria till Aftonbladet.

Hon är väldigt stolt att hennes son visat prov på sådan klokhet.
– Själv hade jag ju inte kommit på vad jag skulle säga förrän när jag satt och grämde mig några timmar senare. Men han resonerar så himla rakt och rätt på en gång. Bög är ju en beskrivning, inget skällsord, säger hon.

Nu tycker vi ger Sebastian en rejäl tumme och hoppas att han inspirera andra unga att vara lika kloka!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna