14-åriga Nicole blir mobbad för sin leukemi. Då skriver mamman DETTA på Facebook och förändrar allt.

Mobbning är hemskt och kan verkligen krossa en människa. Tyvärr är det ändå vanligt förekommande, och inte minst då i skolan. En som fick utstå en jobbig kamp i skolkorridorerna var 14-åriga Nicole Pfister. Hon blev mobbad av två elever för en annan strid hon utkämpade, nämligen den mot sin tuffa cancersjukdom. När mamma Claire fick höra de hemska kommentarerna mot sin cancersjuka dotter agerade hon givetvis direkt – men det hon inte hade förväntat sig var det enorma stödet från medmänniskor runt om i världen.

Tydligen räckte det inte med att Nicole Pfister utkämpade ett krig mot sin leukemi. På grund av sin sjukdom blev hon snart också mobbad i skolan av sin ex-pojkvän och hans nya flickvän.

Bildkälla: Team Nicole (Facebook)

nicole

Men det var först när mobbningen tog sig till sociala medier som Nicoles mamma Claire upptäckte att hennes dotter blev mobbad.

Ex-pojkvännen hade laddat upp två bilder där han hånade Nicole, i ett av dem med den smaklösa texten: ”Knack knack. Vem där? Inte dina vita blodceller, det är en sak som är säker”. I ett annat inlägg uppmanades Nicole att ta sitt eget liv.

Bildkälla: Team Nicole (Facebook)

nicoleinsta

– Så fort jag såg dem blev jag rasande, säger Claire Pfister till KGNS.

Claire insåg att hon var tvungen att göra något för att hjälpa sin dotter. Hon delade bilden på Facebook i en uppmaning att sluta med mobbning – något som fick enorm spridning.

En Facebook-sida, Team Nicole, startades för att stötta 14-åringen och nådde snabbt flera tusen gillamarkeringar. Snart började också elever på skolan att göra t-shirtar med texten #TeamNicole, och de klädde sig i orange för att sluta upp bakom Nicole och visa henne att hon var omgiven av vänner.

Bildkälla: Team Nicole (Facebook)

nicolehand

Bildkälla: Team Nicole (Facebook)

nicoletshirt

De två mobbarna har nu blivit polisanmälda och anhållna. Nicole däremot, hon förlåter mobbarna.
– Jag känner bara att ingen borde gå efter dem för vad de gjorde. Det var ett simpelt misstag, och alla gör misstag. Alla förtjänar en andra chans, säger Nicole Pfister till KGNS.

Att höra om mobbarnas behandling av Nicole var verkligen fruktansvärt men det är tur att det finns människor med gott hjärta också. Jag blir dessutom så rörd av att läsa hur Nicole faktiskt förlåter mobbarna. Gilla gärna om du håller med.